EĞİTİM Haber Girişi : 03 Nisan 2018 17:20

Prof. Bashar Saad’den Rektör Çomaklı’ya iade-i ziyaret

Prof. Bashar Saad’den Rektör Çomaklı’ya iade-i ziyaret
Filistin’in AL-Qasemi Akademisi Rektörü Prof. Bashar Saad, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Saad ile birlikte yardımcıları ve Dış İlişkiler Koordinatörü de yer aldı. 
Türkiye ve Ortadoğu’da Atatürk Üniversitesi gibi büyük üniversitelerle projeler yürüttüklerini ifade eden Rektör Bashar Saad, geçmişten beri İslam âlimlerinin büyük eserler yazdığını ifade ederek, İslam ve Osmanlı âlimleri hakkında çalışma başlattıklarını söyledi. 
Filistin’e göstermiş olduğu ilgi ve verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür eden Saad, Arap devletlerinin ise başta destek verdiklerini ancak kısa süre sonra vazgeçerek Filistin’i yalnız bıraktıklarını ifade etti. 
Konuşmasına, geçtiğimiz günlerde İsrail tarafından şehit edilen 17 Filistinliye rahmet dileyerek başlayan Rektör Çomaklı ise: “Bağımsız Filistin’in en kısa zamanda kurulması için dua ediyoruz. Her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” dedi. 
Osmanlı İmparatorluğu’nun Orta Doğu’ya hâkim olduğu zamanlarda hiçbir sorunun olmadığına vurgu yapan Rektör Çomaklı, İmparatorluğun bölgeden çekildiği günden beri kargaşanın eksik olmadığını söyledi. 
Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi 61 yıllık güçlü bir üniversite. Bulunduğu şehir ise 6 bin yıllık bir geçmişe sahip. Bizde bu kadim medeniyete layık bir üniversite olmak için çok çalışıyoruz. Uluslararasılaşmaya önem vererek, özellikle Filistin ile olan ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. 
Daha önce Filistin’e gelerek AL-Qasemi Akademisini ziyaret ettik ve bir takım ortak kararlar aldık. Filistin’de bize göstermiş olduğunuz misafirperverlik için teşekkür ediyoruz. Biz üniversitenizi kendi üniversitemiz gibi gördük. Umarım sizde burada kendi evinizdeymiş gibi rahat edersiniz.” ifadelerini kullandı. 
Atatürk Üniversitesi ile AL-Qasemi Akademisi arasında daha önce imzalanan anlaşma sonucunda AL-Qasemi Dil Akademisi tarafından hazırlanan, “Hicri Onuncu Asırda Yenilik ve Değişim Hareketi: Taşköprüzade Örneği ve Bazı Risalelerinin Tenkitli Neşri” isimli kitap, Prof. Bashar Saad tarafından Rektör Çomaklı’ya hediye edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.