SPOR Haber Girişi : 23 Ocak 2018 12:26

Pota şampiyonları belli oldu

Pota şampiyonları belli oldu
Erzurum’da basketbolda yıldızlar yükseldi. Nefes kesen müsabakalarda erkeklerde Özel Güneş Ortaokulu, kızlarda ise Sabancı Ortaokulu şampiyon oldu.
Erzurum’da düzenlenen ortaokullu yıldızlar basketbol liginde erkeklerde ve kızlarda il şampiyonları belli oldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Yıldızlar Erkekler ve Kızlar Basketbol İl Birinciliği müsabakaları Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı.
Şampiyona kıran kırana geçerken, tribünleri dolduran sporseverler basketbol coşkusu yaşadı. Nefes kesen karşılaşmalara sahne olan ortaokullu yıldızlar basketbol il birinciliğinde Erkekler kategorisinde 8, kızlar kategorisinde ise 6 okul mücadele etti.
Tribünlerin dolması ile çok farklı bir ambiyansta geçen turnuva sonunda Erkeklerde Özel Güneş Ortaokulu kızlarda ise Sabancı Ortaokulu ipi göğüsleyerek il şampiyonu oldular. İki okulun basketbol takımları Erzurum’u grup müsabakalarında temsil etmeye hak kazandı.
Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılan Turnuvada dereceye giren okul ve sporculara ödülleri Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen , Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Daire Başkanı ve Erzurum BŞB Gençlik Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Tayyip Çubukçu tarafından verildi.
Bu yıl bir ilke atan yetkilileri, turnuvanın enlerini de belirledi. Şampiyonanın en centilmen takımı olarak İnönü Ortaokulu Basketbol takımı seçilirken, en değerli oyuncu ödülü erkeklerde Özel Güneş Ortaokulu’ndan Emre Ediz Erdal, kızlarda ise Sabancı Ortaokulu’ndan Fatma Kıcıroğlu’na verildi. Fair Play ödülüne ise Kültür Kurumu Ortaokulundan Derya Solak layık görüldü. Erzurum Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa kıran kırana geçen şampiyona ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Culfa, “Şampiyonaya katılımdan son derece memnunuz. Bu tablo basketbolda başlatmış olduğumuz altyapı atağının bir sonucudur. Turnuvaya katılım gösteren tüm okul yönetimlerine, beden eğitimi öğretmenlerimize, sporcu ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen de, turnuvaya katılan tüm takımların yöneticilerine ve sporcularına teşekkür ederken, gruplarda ilimizi temsil edecek olan takımlara başarı dileklerini iletti.(iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.