ASAYİŞ Haber Girişi : 18 Mayıs 2014 20:12

Polisten Derman operasyonu

Polisten Derman operasyonu

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl sahte kanser ilacı üretip pazarlayan çeteye yönelik ikinci dalga operasyon gerçekleştirdi.Erzurum’un da arasında bulunduğu 7 ilde yaplan operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

Derman 2 ismi verilen operasyonda 24 kişi gözaltına alınırken, sahte ilaçlar ve hastaların isimlerinin bulunduğu bir "kurban listesi" ele geçirdi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri tarafından geçtiğimiz yürütülen sahte ilaç soruşturmasında 9 farklı ilde 70 kişi gözaltına alınmış ve çok sayıda sahte kanser ilacına el konulmuştu. Ekipler çeteye yönelik ikin dalga operasyon için 14 Mayıs tarihinde düğmeye bastı. "Derman2" ismi verilen operasyonda hastaların hayatını tehlikeye sokacak şekilde bozulmuş ilaçları satan, kanser ilacı imal edip bunları pazarlayan çete çökertildi. Polis ekipleri çetenin önceden tespit ettikleri kanser hastalarının sağlık raporları ve TC kimlik numaraları üzerinden kanser ilacı yazdırarak gerçek hastaları mağdur ettikleri belirlendi. Çete üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda kanser hastalarının isimlerinin ve TC kimlik numaralarının da yer aldığı "kurban listesi" de ele geçirildi.

Operasyon kapsamında İstanbul’da 33, Diyarbakır’da 3, Aydın’da 2, Erzurum’da 1, Hatay’da 1, Adana’da 1 ve Antalya’da 1 olmak üzere toplam 42 adese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Polis kamerasına da saniye saniye yansıyan baskınlarda 24 şahıs gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda ise, 586 kutu sahte ilaç,

356 adet afrodizyak etkili ilaç, 64 kutu sıtma tedavisinde kullanılan ilaç, 125 adet sahte reçete, 26 adet boş reçete, 42 adet kanser hastalarının T.C. numaralarının olduğu liste, 1 adet dolu reçete ele geçirildi .

Sahte reçetelerle Sosyal Güvenlik Kurumu’nu yaklaşık olarak 10 Milyon TL zarara uğrattıkları tespit edilen 24 şahıs, adliyeye sevk edildi.

İHA