ASAYİŞ Haber Girişi : 22 Mart 2018 11:19

PKK ve YPJ'nin elebaşları tek tek öldürüldü!

PKK ve YPJ'nin elebaşları tek tek öldürüldü!
Afrin’de 22 Şubat’ta çıkan çatışmada, örgütün kadın yapılanması YPJ sorumlusu Songül Coşkun ile Dicle Miqdad, korumalarıyla birlikte ölü ele geçti. 1 milyon liralık yeşil listedeki PKK'nın Amanos sorumlusu Hasan Erdoğan da 6 Şubat’ta öldürüldü
/YPG'nin kadın yapılanması olan 'nin 2 üst düzey kadın yöneticisinin, 20 korumasıyla birlikte Afrin'de öldürüldüğü ortaya çıktı.
Afrin'de bulunan güvenlik güçlerinden gelen bilgi, görüntü, fotoğraf ve belgeleri değerlendiren istihbarat birimleri YPJ'nin daha önce sözde genel komutan yardımcıları olan () ve  (Zilan Cudi) adlı teröristlerin, 20 korumasıyla birlikte Afrin'de öldürüldüğünü saptadı. Bilgi yerel kaynaklardan da teyit edildi.

KOMANDOLARLA ÇATIŞMAYA GİRDİLER
İstihbarat birimlerinin raporuna göre, Songül Coşkun ve Dicle Miqdad'ın başında bulunduğu terörist grup, 22 Şubat'ta Afrin'in Mabata Berceme köyü kırsalında, Zeytin Dalı Harekâtı gereği bölgede bulunan komandolarla çatışmaya girdi. Sabaha karşı 04.30'da komando timinin bulunduğu alana sızmaya çalışan alana sızmaya çalışan teröristlerin konumu, ZPT aracı üzerindeki termal kameralar tarafından belirlendi. 2 saat süren çatışma sonrasında öldürülen teröristlerden ikisinin, daha önce YPJ'nin sözde genel komutan yardımcıları olarak açıklanan Tekoşin Botan kod adlı Songül Coşkun ve Zilan Cudi kod adlı Dicle Miqdad olduğu belirlendi. Teröristlerin yanındaki korumaları ölü olarak ele geçirildi. KARAYILAN'IN KORUMASI
'dan kaçıp teslim olan 84 teröristin verdiği ifadelerde terörist Songül Coşkun'un adı örgütün ele başlarından 'ın korumalığını yapanlar arasında geçiyordu. Örgüt ise yaşadığı bozgunu saklamak için 2 kadın elebaşının ölümünü farklı yer ve tarihlerde gösterdi.

AMANOS SORUMLUSU 1 MİLYONLUK LİSTEDEYDİ
Zeytin Dalı Harekâtı sırasında, Bülbül Beldesi'nde öldürülen ve PKK tarafından sözde Suriye Demokratik Güçleri savaşçısı olarak duyurulan Hasan Erdoğan'ın, PKK'nın Amanos sahası Dörtyol sorumlusu olduğu ve 1 milyonluk yeşil listede yer aldığı ortaya çıktı. Erdoğan, 10 güvenlik görevlisini şehit etmekten aranıyordu.
6 Şubat'ta Afrin'in Bülbül beldesine bağlı Şeyhurze Köyünde operasyon düzenleyen Mehmetçik, 83 teröristi öldürdü. Bu teröristlerden biri de PKK'lı Hasan Erdoğan'dı.

10 ŞEHİDİN KATİLİYDİ
Terörist Erdoğan (42), Mazlum Ciğer kod adıyla PKK'nın Amanos sorumlusuydu ve Afrin'den sızıp Hatay'da 10 güvenlik mensubunun şehit edilmesi olaylarının failiydi. 1 milyon lira ödüllü listede yer alan terörist, Ekim 2017'de beraberindeki grupla Afrin kırsalına geçerek, 300 teröristin sevk ve idaresini üstlendi. Bülbül beldesinde sözde Suriye Demokratik Güçleri adlı gruptan sorumluydu. PKK ise Hasan Erdoğan'ın yeşil listede arandığını gizlemek için öldürüldükten sonra fotoğrafını ve kimlik bilgilerini vermedi. (Kaynak:Sabah)
Etiketler : afrin
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.