GÜNCEL Haber Girişi : 19 Kasım 2018 11:47

PKK'nın ikna merkezi, şimdi fakirin umudu oldu

PKK'nın ikna merkezi, şimdi fakirin umudu oldu
Van’ın Edremit ilçesinde daha önce terör örgütü PKK’nın ikna odaları olarak değerlendirilen merkez, kayyumla birlikte aşevine dönüştürülerek adeta fakirin umudu haline geldi.
Edremit Belediyesi sosyal devlet olma yolundaki hizmetlerini yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şabaniye Mahallesi'nde daha önce terör örgütü PKK'nın ikna odaları olarak kullanılan merkez, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) 8 bin kişi kapasiteli aşevine dönüştürüldü. Dönüştürülen aşevinde hijyenik bir ortamda pişen yemekler, haftanın her günü bin 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılıyor.  Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, terör örgütüne eleman toplayan merkezi aşevine dönüştürdüklerini belirtti. Sosyal devlet olma gerekliliği üzerinden hizmetlerini yürütme adına çeşitli çalışmalarının olduğunu ifade eden Kaymakam Çiçekli, “Bunların başında aşevimiz gelmektedir. Aşevimizi Şabaniye Mahallemizde 2017 yılının Şubat ayında faaliyete açtık. Aşevimizde şu an günlük bin 500 aileye iki öğün sıcak veriliyor. Bu aşevimiz aynı zamanda günlük 8 bin kişiye sıcak yemek çıkartabilecek kapasiteye sahip ciddi bir tesis oldu” dedi.(iha)
Etiketler : pkk
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.