GÜNDEM Haber Girişi : 06 Şubat 2014 10:22

Personel İsyanda

Personel İsyanda

Eylemsiz gün yok!

Palandöken’de sporcu ve antrönerlerin ardından Özelleştirme İdaresi’nde çalışan personel de isyan bayrağı açtı. Maaşlarının eksik ödenmesine tepki gösteren çalışanlar, tesisleri dün saban yarım saat kapattı.Orkun ÇİZMELİ / PALANDÖKEN

Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak kulüplerinin sporcu ve antrenörlerinden sonra tesis çalışanları da eylem yaptı. Maaşlarında kesinti olduğu iddiasıyla telesiyejleri yarım saat süreyle kapatan çalışanlar, Palandöken’de kayak yapılmasını engelledi. 

Özelleştirme kapsamına dahil edilen Palandöken Kayak Merkezi’nin yönetimini üstlenen Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanlığı, kayak sporcuları ve onların antrenörlerinden tesisleri kullanmak için para talep etti. 

22 kulüpten 500 sporcu ve antrenör, günlük 35 TL’lik ücreti karşılayamayacaklarını belirterek, 15 gün önce eylem başlattı. 

Tesisleri kullanmayıp, kayak pistlerine tırmanıp, sonrasında iniş antrenmanı yaparak uygulamaya tepki gösteren sporcu ve antrenörler, günlerdir eylem yapıyor. 

Hergün çeşitli eylemlerin yapıldığı Palandöken’de dün de kayak pistlerinde ve tesislerde görevli yaklaşık 80 personel, maaşlarında kesinti olduğu gerekçesiyle iş bıraktı. 

Tesisleri ve pistleri yaklaşık yarım saat süreyle kapatan Özelleştirme İdaresi personelinin eylemi sırasında tesislerin önünde uzun kuyruklar oluştu. 

TURiSTLER, PiSTLERE ÇIKAMADI

Otellerinden çıkıp, kayak yapmak için pistlere çıkan turistler, sabah 09.00’da başlayıp, 09.30’da sona eren eylem nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. 

Turistler, uzun süre eylemin nedenini öğrenmek isterken, Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkan Yardımcısı Eda Erturan eylem üzerine gelerek, personelle bir toplantı yaptı. Yapılan görüşmeler sonucunda personeller tesisleri yeniden çalıştırırken, maaşlarının düzeltilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini söylediler. 

ÖZELLEŞTİRMEKRALLIĞI!

Öte yandan personelin yarım saatlik eylemiyle ilgili görüş almak isteyen gazeteciler, Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanlığı’na Başkan Yardımcısı Eda Erturan’ın talimatıyla alınmadılar. Gazetecilerle konuşmak istemeyen Erturan, binaya medya mensuplarının alınmasını da yasakladı. 

Palandöken ve Konaklı’da son günlerde yaşanan eylemler Özelleştirme İdaresi’ni gündeme getirdi. 

Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanı Ayhan Kabaktepe ve Yardımcısı Eda Erturan’ın sorunu çözmek yerine sorun çıkarmak için yoğun çaba sarfettiğini söyleyen turizmciler, yaşanan eylemlerin turistlerde endişeler oluşturduğunu savundular. 

Eylemlerin bir an önce sona erdirilmesini isteyen turizmciler, “Özelleştirme İdaresi’nin görevlendirdiği Ayhan Kabaktepe ve Eda Erturan, yarın bu şehirden çıkıp gidecekler. Ancak uygulamaları, sorunlara karşı duyarsız tavırları yüzünden eylemlere ve bunun sonucunda da Palandöken’in isminin yıpranmasına neden oluyorlar. Palandöken ve Konaklı’da sürekli eylemler yaşanıyor. Turistler inanılmaz tedirgin. Neden hergün eylem olduğunu sorguluyorlar. Bu iki bürokrata birileri yaptıklarının Palandöken’e zarar verdiğini hatırlatmalı. Eylemler de acilen sona erdirilmeli” diye görüşlerini dile getirdiler.