KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 26 Mart 2010 23:55

Personel Dairesi Başkanlığından açıklama

Personel Dairesi Başkanlığından açıklama
Diyanet İşleri Personel Daire başkanlığı tarafından yağılan açıklamaya  göre personel yerleştirme işlemlerinde 2008 KPSS sonuçları esas alınacağından , 2009 KPSS puanına göre müracaat edenlerin müracaatlarının neden kabul edilmediği ile ilgili açıklama geldi.
 
Personel Daire Başkanlığından yapılan Açıklama
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Yayın Tarihi : 26/03/2010

T.C.

BAŞBAKANLIK

Diyanet İşleri Başkanlığı

Sayı     : B.02.1.DİB.0.63/621.03/                                                            

Konu   : Açıklama

D U Y U R U

Başkanlığımız taşra teşkilatında vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (b) bendi uyarınca personel alımı ile ilgili, müracaat edeceklerde  aranılan kriterler  12.03.2010 tarihli ve 612 sayılı duyurumuz ile bildirilmiş ve müracaatlar alınmaya başlanmıştır.

 Diyanet İşleri Başkanlığınca söz konusu personelin yerleştirme işlemlerinde 2008 KPSS sonuçları esas alınacağından bahisle, 2009 KPSS puanına göre müracaat edenlerin müracaatlarının neden kabul edilmediği ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.  

Bilindiği üzere Kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemler, hizmet ve faaliyetler mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilmektedir. Başkanlığımızca istihdam edilen personel de konu ile ilgili kanun ve yönetmeliklerde belirtilen esaslara uygun olarak atanmaktadır.

18/03/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde; "KPSS'nin usul ve esasları, içeriği, yapılacağı yer ve zamanı, sınavın duyurulması, KPSS'de yer alacak konular ile testler ve bunların ağırlıkları, puan türleri ve hesaplama yöntemi, başvuru yapacakların öğrenim düzeyi, adayların başvurusu, sınavdan elde edilecek puan türlerinin yerleştirmede ve giriş sınavına çağrıda kullanılmasına ve KPSS sonuçlarının adaylara ve kurumlara bildirilmesine ilişkin esaslar, DPB ve ÖSYM tarafından müştereken belirlenir.

Bu usul ve esaslara uygun olarak ÖSYM'ce bir KPSS Kılavuzu ve Başvuru Belgesi hazırlanır." hükmü yer almaktadır.

Bu hükme dayanılarak yayımlanan 2009 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Kılavuzunun "Genel Bilgiler, Temel İlke ve Kurallar" başlıklı bölümünün 1.6. maddesinde "2009-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak merkezi yerleştirme işlemlerinde ya da merkezi yerleştirme kapsamında olmamakla birlikte yapacakları ilk defa açıktan personel alımlarında KPSS sonuçlarını kullanma durumunda olan ve kamu personeli istihdam eden (Belediye İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru, Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımları ve bazı üst kurullar gibi.) tüm kurumların yapacakları personel alımlarında kullanılamayacaktır. A Grubu Kadrolar ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2009-KPSS’ye girmelerine gerek yoktur." açıklamasına yer verilmiştir.

Bu itibarla A gurubu kadrolar ve öğretmenlik için yapılan 2009 KPSS sonucuna göre müracaat edenlerin müracaatlarının alınması  18/03/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince mümkün bulunmamaktadır.

 

                                                                 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI