SAĞLIK Haber Girişi : 27 Mart 2009 10:46

Pazar Diyanet-Sen temsilciliği tarafından 'Şehitleri anma gecesi'

Pazar Diyanet-Sen temsilciliği tarafından 'Şehitleri anma gecesi'

Tarihçi, yazar Yavuz Bahadıroğlu, Pazar'daki konferansta Çanakkale ruhuna vurgu yaparak, içerden bazılarının bu iradeyi hafife aldığını söyledi.
Şehitler Haftası dolayısıyla Rize'nin Pazar ilçesinde Diyanet-Sen temsilciliği tarafından 'Şehitleri anma gecesi' düzenlendi.

Pazar Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen programa Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, Pazar Müftü vekili Hakkı Gür, ilçe müftüleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Gecede açılış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Pazar İlçe temsilcisi Cemal Taşçı, bir sivil toplum kuruluşu olarak toplumsal gidişata yöne veren tarihi olaylara karşı her zaman duyarlılık gösterdiklerini belirterek, ?Bu tarihi olaylar bağımsızlık ve özgürlük üzerine şekillenmişse oradaki hassasiyetimiz daha da çoktur. Çanakkale'de tarihi bir destan yazılmıştır. Son kale, Çanakkale, imanlı göğüsler siper edilerek geçilmez kılınmıştır. Bu geceyi düzenlerken aziz şehitlerimizi hayırla yad ediyor ve tarihe altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanını da hiçbir zaman unutmama sözü veriyoruz.? dedi.

Çanakkale'yi anlatan slayt gösterilerinin de sunulduğu geceye Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun konferansıyla devam edildi. Bahadıroğlu, ?Çanakkale'de Anadolu'nun dört bir yanından gelen gencecik vatan evlatlarının, kavrulmuş süpürge tohumu kemirerek, modern silahlarla donatılmış ordulara karşı kahramanca savaştıklarını hatırlatarak, ?Karşımızda dünyanın en teknik, en büyük, en güçlü donanmasıyla en iyi yetişmiş orduları vardı. Buna rağmen yenilmeleri ne anlama geliyor? Maddeciler, bu Çanakkale Zaferi'ni hangi maddi temele dayandıracak?? dedi.

Tarihi gerçekleri inkâr etmek suretiyle tarihe ve tarihi yapan kahramanlara sataşmanın yeni bir moda akımı olduğunu da sözlerine ekleyen Bahadıroğlu, ?Önce Fatih Sultan Mehmet'i hedef aldılar, içki içtiğini filan yazdılar. Sonra, gemileri karadan yürüttüğünü inkâra kalktılar. Neredeyse, 'Bizans hiç fethedilmedi. İstanbul dediğiniz yer zaten Bizans'tır' diyeceklerdi. Ecdadın yürek vuruşuyla buluşamamış olanlardan her şey beklenir. Bunlara göre, Çanakkale Zaferi'ne dair anlatılanlar, 'efsane'den ibaretmiş. Seyit Ali Onbaşı, 250 kiloluk top mermisini sırtında taşıyıp namluya sürdükten sonra topu ateşlerken 'besmele' filan çekmemiş. Peki, ne yapmış? Bu iddiayı ortaya atanlar gibi kafayı mı çekmiş? Besmelesiz beslemeler bunu açıklayamaz.? diye konuştu.

Gecede son olarak Rize İl Müftüsü İlyas Serenli şehitler için okutulan hatim-i şerifin duasını yaptı