ASAYİŞ Haber Girişi : 17 Eylül 2013 08:06

Pasinler davasında savcı müebbet istedi

Pasinler davasında savcı müebbet istedi

3′üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan ve tutuklu sanıklar Kadir N., ile Ümit A.’nin katılmadığı duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım davayla ilgili mütalaasını verdi. Savcısı Hanifi Yıldırım, önümüzdeki hafta yapılacak olan karar duruşması öncesinde her iki sanık hakkında ‘Kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak’amacıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma, cinsel saldırı’ suçlarından da 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası isteminde bulundu. 

Mahkeme önümüzdeki hafta içinde verilecek karar duruşması gerekçesiyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

 OLAY:

Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 günü ders bitiminde evine giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmış, emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye bağlı Cinayet Masası’ndan oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir N.’den önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. DNA testi sonrası Kadir N. ve işsiz olan arkadaşı Ümit A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Cem BAKIRCI