ERZURUM Haber Girişi : 10 Şubat 2016 09:32

Paralelci şirketler gidici

Paralelci şirketler gidici
Bakanlık düğmeye bastı: FETÖ'ye mali kaynak sağlayan yapılara operasyon hazırlığı
"Himmet"adı altında para aktaran şirketler yanacak
FETÖ'ye yönelik ülke genelinde yürüten operasyonlarda Erzurum'da da kapsamlı 
çalışmalar yürütülüyor. Maliye Bakanlığı'nın, "FETÖ'ye mali destek sağlayan yapılar 
" başlığıyla start verdiği soruşturmada, ülke genelinde 2000'e yakın şirket mercek altına alındı. Edinilen bilgiye göre, bu adresler içerisinde Erzurum'da da en az 20'ye yakın şirket ve dernek 
bulunuyor. Bu şirketlerin bazılarının uzun yıllardan buyana "himmet" adı altında FETÖ'ye ciddi finans sağladığı belirlendi. Yetkililer, o şirket ve derneklerin hangileri olduğunun belirlendiğini söylediler.

FETÖ'ye giden para, PKK'ya da aktarılıyor

17-25 ARALIK yargı darbe girişimi ile gün yüzüne çıkan ve sonra da devlet kararıyla "terör örgütleri" listesine alınan FETÖ, halktan "himmet" adı altında topladığı paraların bir kısmını, sırf AK Parti'yi zor duruma düşürmek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a darbe vurmak amacıyla kanlı terör örgütü PKK'ya aktardığı tespit edildi. Devlet Denetleme Kurulu'nun yürüttüğü derin soruşturma sonucunda ülke çapında yüzlerce 
şirket, dernek, vakıf ve sosyal kurumun FETÖ'ye mali kaynak aktardığı saptandı. Yürütülen bu soruşturma kapsamında Erzurum'da da en az 20 dolayında şirketin paralel yapıya her yıl çok ciddi kaynak aktardığı ve bu paraların bir kısmının da doğrudan PKK'ya gittiği görüldü.  Buna göre, önümüzdeki günlerde kimi çevrelerin "FETÖ'nün karargahı" olarak gördükleri Erzurum'da, kapsamlı bir operasyon yapılması bekleniyor.

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.