SAĞLIK Haber Girişi : 18 Aralık 2008 17:04

Papaz Akbulut, camilere saldırıya tepki gösterdi

Papaz Akbulut, camilere saldırıya tepki gösterdi

Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Yusuf Akbulut, "Hepimiz insanız ve hepimiz Allah'a inanıyoruz. Son durağımız Allah'tır. Hepimiz Adem'in çocuklarıyız, bir anadan bir babadan geldik. Biz kardeşlik ve dostluktan yanayız. Kardeşlik ve dostluk varken kavgaya gürültüye ne gerek var. Bu, son günlerde duyduğumuz kadarıyla camilere saldırı oluyor, biz kesinlikle bunu doğru bulmuyoruz. Bu saldırıları kınıyoruz." ifadesini kullandı..

Hiçbir dini müesseseye saldırılmasını tasvip etmediklerini ifade eden Akbulut, "Bunları duyunca aynı zamanda çok üzülüyoruz. Bu tür yerlerde önlem alınması gerekiyor. Yapanlara çağrımız; yapmasınlar günahtır, camidir. Sonuçta o da Allah'ın evidir, Allah'ın ibadet yeridir." diye konuştu.

Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen ise "Tüm ibadethaneler Allah'ın evidir ve Allah'ın evlerinin korunması lazım. İnsanların inançları ne olursa olsun ibadethanelerin kutsallığının ve kutsiyetinin bozulmaması ve korunması gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

 

(CİHAN)