ERZURUM Haber Girişi : 23 Mayıs 2015 11:53

Palandöken'in yıl sonu sergisi göz kamaştırdı

Palandöken'in yıl sonu  sergisi göz kamaştırdı
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince hazırlamış olduğu Geleneksel yılsonu sergisi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açıldı.
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince hazırlamış olduğu Geleneksel yılsonu sergisi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açıldı. 
Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde faaliyetlerini yürüten kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları ürünlerin yer aldığı sergide el emeği göz nuru ürünler adeta göz kamaştırdı. Birçok dalda el emeği göz nuru ürünün yer aldığı sergi saat 14.00'de düzenlenen tören ile vatandaşların beğenisine açıldı.
Sergiye Palandöken İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bilgehan Bilgin, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, İlçe Halk Eğitim Müdürü Onur Çaycı basın mensupları, usta öğreticiler kursiyerler ve vatandaşlar katıldı
Açılış öncesi bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar; "Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezlerimiz tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Yıl Sonu Sergisin de bir arada olmaktan ve bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İnsanların hayata bağlanmaları, sosyalleşmelerinin yolu üretmekten geçtiğine inanıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizde eğitim adına hayatın her alanında meslek eğitimleri ile vasıflı eleman yetiştirip işsiz gençlerimize iş imkanı sağlamanın dışında okuma yazma, gitar, bağlama, keman, resim, halk oyunları, spor branşları, arpça, İngilizce, bilgisayar, fotoğrafçılık, çocuk kreşi, bayanlara yönelik cenaze yıkama, dikiş nakış, ahşap boyama, işaret dili, ebru, Kur-an Kerim, geleneksel el sanatlar, el sanatları, hat, ney gibi çok sayıda kursumuz var. Bu kurslarımızdan şu an itibariyle 2 bin 20 vatandaşımız imkânlarından faydalanıyor. Ayrıca yaz kurslarımız ile spor kompleksinden yaralana vatandaşlarımızla birlikte merkezimizden toplam 3 bin vatandaşımızı ağırlamıştır. Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizde 7'den 77'e diyebileceğimiz tüm toplumsal yaş, grup, statü ve her gelir düzeylerindeki insanlarımızın hayata tutunmalarını sosyalleşmelerini sağlayan birer öğrenme ve eğitim merkezidir. Açılan kurslarla hem milli ekonomiye de katkıda bulunulmuştur hem de iş imkânı oluşturulmuştur. Merkezimiz sadece kültür merkezi ile sınırlı değil merkezimiz bin 250 kişilik kapılı spor salonu ile uluslararası oyunlara ev sahipliği yapabilecek tam bir spor kompleksidir. Bu spor tesislerimizden de kursiyerlerimiz istedikleri gibi yaralana biliyor." diye konuştu.
Sergi açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Palandöken İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş,"Palandöken İlçesi yetişmiş insan gücüyle örnek çalışmalarıyla adında söz ettirmeli. Örnek alan değil örnek olan bir ilçe olmalıyız. Dünya da artık acımasız bir rekabet var bu rekabete ayak uydurmalıyız. Onun için çok çalışmalıyız ve bu karabetin içerisin de yer almalıyız. Bunu için de bu gibi eğitim yuvalarına ihtiyacımız var buradaki bu kültür merkezimiz ilçemiz de bir örnektir bu örnekleri artırmalıyız. Bu örnek tesisleri ilçemize kazandıran Palandöken Belediye Başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyorum" dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de eğitim alan ve Palandöken Belediye Spor Kulübü'nün bünyesin de lisansı sporcuları olan ve İl şampiyonlukları bulunan Yıldızlar ve miniklerin sergilediği Dadaş Bar ekibinin oyunları sergi açılışına gelen davetlileri adeta büyülerken yine kurslarda Bağlama, Gitar, Keman ve Ney eğitim alan kursiyerler verdiği mini konser büyük beğeni topladı. Sergi açılışı öncesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de eğitim alan kursiyerlere milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları verildi.
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinin yılsonu karma sergilerin açılış kurdelesini, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ile birlikte keserek açılışı gerçekleştirdiler. Kurdele kesiminin ardından Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezlerinin kursiyerlerinin açtıkları stantlar gezildi sergilenen ürünler hakkında usta öğreticilerden bilgi alındı. Sergi sonrası devletlilere ikramlar da bulunuldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.