SPOR Haber Girişi : 12 Aralık 2013 11:47

Palandöken kamp merkezi oldu

Palandöken kamp merkezi oldu

Bu sene ağır kış şartlarının erken hüküm sürmeye başladığı Erzurum’da kar, şehir merkezinde vatandaşları olumsuz yönde etkilerken, Palandöken Kayak Merkezi’nde ise otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Erken kayak sezonunun açıldığı Palandöken, kayak kulüplerinin kamp merkezi haline geldi. 

Kar kalınlığı Palandöken’de 45 santimetreye ulaşırken, kayak sezonu tüm hızıyla start aldı. Xanadu Snow White Oteli’nde geçen hafta açılan kayak sezonuyla birlikte yerli ve yabancı turistler akın etmeye başladı. Yapılan ışıklandırma sayesinde gece kayağının da yapılabildiği Xanadu Snow White Oteli pistinde, kayak kulüpleri de kamp çalışmalarını başlattı.

Akut Kar Sporları Kulübü, Palandöken’de kamp çalışmalarını sürdürürken, küçük çocuklarda kayak yapmanın ve yarışlara hazırlanmanın tadını çıkarıyor.

Akut Kar Sporları Bölüm Sorumlusu Burak Üstay, “Şu an Türkiye’nin hiçbir yerinde kayılmazken, biz Xanadu’da antrenmanlarımıza başladık. Bizim için önemli olan pistlerin güvenliği ve hazır oluşu. Bu sebeple 2 senedir Xanado’yu tercih ediyoruz. Mükemmel pistlerde suni karlandırma sistemi sayesinde, kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşıyor” dedi.