ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Aralık 2013 11:32

ÖZ KIZINA CİNSEL İSTİSMARA 12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

ÖZ KIZINA CİNSEL İSTİSMARA 12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Cem BAKIRCI’NIN HABERİ

ERZURUM’da 8 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine . 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan baba N.Ö. ‘ cinsel istismar’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BABA HAKKINDA GÖLCÜK’TEN SUÇ DUYURUSU

Erzincan’dan Erzurum’a taşınan ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 31 yaşındaki N.Ö. iddiaya göre, öz kızı olan 8 yaşındaki A.Ö.’ye değişik tarihlerde iki kez cinsel istismarda bulundu. Anne S.Ö., eşinin kızına karşı işlediği cinsel istismar suçuyla ilgili olarak gittiği Kocaeli Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Olayın  Erzurum’da meydana gelmesi üzerine suç duyurusu talimatının Erzurum’a gönderildi. Bunun üzerine Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından  öz kızına ?cinsel istismar’ suçunu işlediği iddiası ile baba N.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Baba N.Ö. , İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı.  İstanbul 32’nci Sulh Ceza Mahkemesi  tarafından yakalama kararı vicahiye ye çevrilen N.Ö. ?cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak Erzurum’a gönderildi.

 "TEPKİ GÖSTERDİĞİMDE, SAÇLARIMI ÇEKİYORDU"

 Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınan 8 yaşındaki A.Ö. ,’Biz Sivas’ta oturuyoruz, daha sonra Erzincan’a yerleştikten kısa bir süre sonra Erzurum’a geldik. Babam sürekli olarak beni taciz ediyordu.  Evde annemi dövüp dışarı kovduğunda bana tacizde bulunuyordu. Ben kendisine tepki gösterdiğimde saçlarımı tutarak çekiyordu. Bu anlattıklarım bir iki yıl öncesi olmuştu. Erzurum’a yerleştikten sonra, beni bir okula götürdü. Okulda kimse yoktu. Orada bulunduğum sırada bana arkadan organını sürttü. Sonra ise eve getirdi. Başka bir gece beni otogara götürerek aynısını yaptı. Bu olayların yaşanmasından sonra annemle birlikte Gölcük’e geldik. Erzurum’dayken annem ile birlikte  polise gittik. Ben muayene oldum. ?Bir şey yok’ diyerek bizi gönderdiler.’

Hazırlanan iddianamede, anne S.Ö.’nün eşi N.Ö.’nün öz kızı olan A.Ö.’yü aynı yatakta babası ile birlikte çıplak yakaladığını ve kızının kendisine babasının cinsel tacizde bulunduğunu itiraf ettiği ortaya çıktı.

"KIZIM VE EŞİM, TUTUKLANMAM İÇİN ALEYHİMDE İFADE VERMİŞ"

Suçlamaları kabul etmeyen baba N.Ö. ise, "Hurdacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Geçtiğimiz  ay  hakkımda yakalama kararı olduğunu söyleyen polis memurları beni gözaltına aldı. Benim kayınpederim Gölcük’te oturmaktadır. Kendisi ile aramızda husumet bulunmamaktadır. Benim kızım olan A.Ö.’yü sahiplenerek bana vermiyorlardı. Kesinlikle kızıma yönelik cinsel istismar suçunu işlemedim. Eşim bana telefonda kayınpederinin baskısı altında tutuklanmam için karakola giderek aleyhimde ifade verdiklerini söyledi. Kızım ve eşimin baskı altında ifade verdiklerini düşünüyorum. Benim böyle bir şey yapmam mümkün değildir"dedi.

CİNSEL İSTİSMARD SUÇUNDAN 12 YIL 6 AY HAPİS

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nin 103- 2, 103-3 maddeleri kapsamında ’çocuğun nitelikli cinsel istismar’ suçunu işlediği gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Verilen hükümle birlikte baba N.Ö.nün tutukluluk halinin devamına karar verildi