KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 09 Şubat 2015 01:23

Osman Aktaş, kitaplarını imzaladı

Osman Aktaş, kitaplarını imzaladı
Osman Aktaş, kitaplarını imzaladı
Son kitabı "Bir Yaratılış Efsanesi" adlı manzum kitabı Ötüken Yayınları'ndan çıkan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Aktaş, ŞEHİRDER'de düzenlenen imza ve söyleşi programına katılarak kitaplarını imzaladı. 
Türk destanlarını biraz nesir biraz şiir; ama ağırlıklı olarak manzum bir üslupla bir araya getirilmesinden oluşan kitabı hakkında Prof. Dr. Osman Aktaş şu açıklamaları yaptı:
"Çocukluğumun bir bölümü, babamın ve özellikle de babamım amcası olan Hikmet amcamın bazen sazı da (bağlamayı da) işin içine katarak anlattığı doyumsuz öykü ve efsaneleri dinleyerek geçti. Şu anda gözlerimde mahallemin, gecesinde ağaçlarına değen yıldızlar var... Duygusal biri olduğumu itiraf etmeliyim. Mahallem, ilçem, şehrim, ülkem ve tüm dünya benim gözümde bir efsanedir ve hep öyle kalacak. Türkçe öğretmenimin ortaokul sıralarında sınıfta okuduğu Dede Korkut hikâyelerindeki Bamsı Beyrek bendim, bindiğim söğüt dalından at Bengiboz, hayallerimdeki kız Banıçiçek'ti. Yoksa ben ne bir tarihçi ne de edebiyatçıydım. Türk mitolojisi konusuna değinme hakkını, doğuşumdan, çocukluğumdan ve özgürlüğümden aldım.

Etiketler : kitap
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.