GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ekim 2008 00:26

Orucun Etkisi kurana başlattı

Orucun Etkisi kurana başlattı

Chie Hashimoto, Ramazan ayında oruç tutan kişileri gördükten sonra Kur'an-ı Kerim okumaya karar verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Japonca Öğretmenliği Bölümü'nde okutman olarak görev yapan Chie Hashimoto, Ramazan ayında oruç tutan kişileri gördükten sonra merak ettiği Müslümanlığı anlayabilmek için Kur'an-ı Kerim okumaya karar verdi.

Yaklaşık 1 yıldır ÇOMÜ'de okutman olarak görev yaptığını söyleyen Hashimoto, Türkiye'ye gelmeden önce Müslümanlık hakkında hiçbir şey bilmediğini, çevresindeki kişilerin oruç tutmalarından çok etkilendiğini bu sebeple Müslümanlığı öğrenmeye karar verdiğini belirtti.

Kur'an-ı Kerim'i eline aldığında değişik duygulara kapıldığını ifade eden Hashimoto, "Benim ülkem olan Japonya'da en yaygın inanç Şinto olarak görülmesine rağmen, aslen Şinto dini Budizm'in etkisiyle büyük bir değişime uğradığı için, genel inanış Budizm'dir. Müslümanlığı, yakından burada tanıma fırsatı buldum. Öğrencilerim de merakımı gidermemde çok yardımcı oldu. Anladığım kadarıyla Müslümanlık insani yönleri ağır basan bir din. Hep paylaşmayı ve sevmeyi emrediyor. Kur'an-ı Kerim'i okuduktan sonra daha iyi anlayacağıma inanıyorum." dedi.

Öğretmenlerine yardımcı olmak isteyen öğrencilerden Serkan Demirbaş, hocasını Kur'an-ı Kerim satan bir mağazaya götürerek, çevirisi yapılmış Kur'an-ı Kerim meali almasını tavsiye etmiş.

 
Habervaktim.com