EĞİTİM Haber Girişi : 29 Kasım 2013 11:02

Ortaöğretim öğrencilerinin SINAV HEYECANI

Ortaöğretim öğrencilerinin SINAV HEYECANI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni sistemle Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nin yerine getirdiği Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da yapıldı.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmem İlköğretim okulunda merkezi ortak sınavına giren öğrenciler, sınavın kolay geçtiğini söyleyerek, stres yaşamadıklarını ifade etti. 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavın ilk oturumu bugün yapıldı. Sabah saatlerinde okula gelen öğrencilerin üstü aranmadı. Velileriyle okul bahçesinde bekleyen öğrencilerin heyecanları gözlerinden okundu. Çocuklarını sınav süresi boyunca dışarıda bekleyen veliler ise yeni sistemin öğrencilerde stresi azaltabileceğini, ancak çoklu sınav olduğu için sınava hazırlık konusunda çocukların olumsuz etkilenebileceğini dile getirdi.

Sınavdan çıkan öğrenciler ise sınavın güzel geçtiğini belirterek "Sınav sırasında stres yaşamadık. Çok kolay geçti. Yeni sistemi çok beğendik, tüm dersler kolaydı” dediler.

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden yapılan TEOG sınavı saat 09.00’da başladı. Her dersten 20 soru sorulan öğrencilere cevaplamaları için 40 dakika süre verildi. Öğrenciler sınav geçişlerinde 30 dakika mola kullandı.