EĞİTİM Haber Girişi : 24 Ekim 2017 16:34

Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa stajını tamamladı

Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa stajını tamamladı
Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa stajını tamamladı
Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sunulup Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Evde Bakım Hemşirelerinin Stajı" isimli proje çerçevesinde Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 20 öğrenci iki refakatçi öğretmenle birlikte Avrupa'ya giderek evde bakım hemşireliği stajlarını yaptılar. 
İki akış olarak gerçekleştirilen hareketlilik projesi çerçevesinde, Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinden 10 kişilik bir öğrenci grubu bir refakatçi öğretmenle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan META Don Bosco Szakközépiskola isimli öğretim kurumuna giderek evde bakım hemşireliği stajını yaparken diğer 10 kişilik bir öğrenci grubu refakatçi öğretmenle birlikte Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bulunan Stedn zdravotnick kola adlı eğitim kurumuna giderek aynı stajı burada yaptılar.
Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz Var, katılımcı öğrencilerinin bu proje ile Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'ndeki başarılı uygulamaları gözlemleyerek ülkemizde bu alandaki hemşirelik hizmeti ile kıyaslama imkanı bulduklarını ayrıca almış oldukları eğitimlerle kişisel bilgi ve becerilerini artırdıklarını belirterek önümüzdeki yıllarda da bu tür proje çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Etiketler : olur
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.