ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Eylül 2013 07:43

Ölüme götüren cep mesajları

Ölüme götüren cep mesajları

Erzurum’da bir süre önce yaşanan “enişte”cinayetinin ardında “küfürlü SMS mesajları”çıktı

Cem BAKIRCI’nın Özel Haberi...

Erzurum’da bir sure once yaşanan “enişte”cinayetinin ardında “küfürlü SMS mesajları”çıktı. Ablası Bircan Onay’ı (31) rahatsız eden kişiye müdahale etmediği için ablasına sahip çıkmamakla suçladığı güvenlik görevlisi eniştesi MuammerOnay’ı (35) tabancayla vurarak öldüren UğurÖnal (26) hakkında hazırlanan iddianamede cinayetin detaylarına yer verildi. 

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Kabul edilen iddianame kapsamında eniştesi Muammer Onay’ı ‘kasten öldürmek’suçundan halen tutuklu bulunan Uğur Önal hakkında ‘müebbet hapis’istendi.  Abla Bircan Onay ise eşini öldüren kardeşi UğurÖnal’dan “Öldürmek niyeti yoktu”diyerek şikayetçi olmadı.

CİNAYETE GÖTÜREN MESAJLAR

Geçtiğimiz 16 Ağustos 2013 günü Evren Paşa Mahallesi 3. Konak Sokak Yiğit Ap Kat: 2 numaralı evde meydana gelen cinayete UğurÖnal’ın ablası Bircan Onay (31) gönderdiği SMS mesajlarının neden olduğu ortaya çıktı.  

İddianameye göre, UğurÖnal (26) olay günü ablası BircanOnay’ın (31) cep telefonuna “Sen kimsen ya, yoksa polis eniştemiz mi gelip beni vuracak ya da pişirik kocan mı ?”, “Gerçekleri söylüyorum senin dinin Allah’ın olmuş para” ve “Merak etme yakında seni de satar,  satmadığı da meçhul bu mesajı da okut”diye mesaj attı. Bu esnada eşinin yanında olan Muammer Onay, mesajı görünce, çılgına döndü ve kaynını aradı. Uzun bir sure sonar telefona cevap veren Uğur Önal ile Muammer Onay arasında tartışma çıktı.

“KORKTUĞUM İÇİN İKİ EL ATEŞ ETTİM”

Uğur Önal, iddianamede yer alan savcılık ifadesinde o anları şöyle anlattı: 

Bu mesajlar üzerine eniştem beni aradı, once telefonlara cevap vermedim. Sonrasında telefonu açtım ve tartıştık. Anama, avradıma sinkaflı küfürler etti. Eniştemin beni savcılığa şikâyet ettiğini öğrendim ve nedeni öğrenmek için ablamın evine gittim. Eniştem yoktu. Ablama  ‘Beni neden savcılığa şikâyet ettiniz’diye sorduğumda eniştem “Bircan kapıyı aç” diye bağırmaya başladı. Ablam enişteme, “Bırak gitsin”dedi ama eniştem benim boğazıma sarılarak, “Hayır gidemezsin, polisler gelecek” dedi ve bana vurdu. Bende karşılık verdim. Eniştem iri yapılı olduğu için çok korktum. Belimdeki tabancayı çıkarıp o anki korkunun etkisi ile iki el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Eniştemin karnından yaraladığımı gördüm. Eniştem yere düşünce ben evden uzaklaştım. Daha sonra da beni arayan polise teslim oldum. Kesinlikle öldürme kastıyla hareket etmedim. Pişmanım”dedi.

ABLA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Kuaförlük yapan UğurÖnal’ın ablası iki çocuk annesi Bircan Onay, savcılık ifadesinde kardeşinin eşini öldürmek niyetinde olmadığını belirterek, “Şikayetçi değilim” dedi. Muammer Onay ile 14 yıllık evil olduklarını anlatan Bircan Onay, “Kardeşim ve eşim arasında merdivenlerde bir boğuşma oldu. Boğuşma esnasında İki el silah sesi duydum. Kardeşim eşimi öldürmek için eve gelmemişti. Kardeşimden şikâyetçi değilim”dedi.