GÜNDEM Haber Girişi : 06 Kasım 2013 06:48

Oltulular, "Gelin Canlar Bir Olalım" Konferansına yoğun ilgi gösterdi

Oltulular,

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı tarafından "Bir Kardeşlik Şöleni" kapsamında organize edilen "Gelin Canlar bir Olalım" konulu konferans Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansın sunumunu Ertuğrul Kurum üstlenirken saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Güllük Camii İmam Hatibi Necati Kaya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansın açılış konuşmasını Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Arif Macit yaptı. Macit, 1991 yılında kurulan ve o günden beri Oltu’da büyük hizmetler gerçekleştiren Birlik ve Beraberlik Vakfı’nın yaptığı çalışmaları aktardı.

Oltu’da açtığı kur’an kursu ve yurtlarıyla bölgenin ihtiyacına cevap verme adına büyük projelere imza attıklarını dile getiren Vakıf Başkanı Arif Macit, "Bu hizmetlerin kazandırılmasında emeği geçen bizlere katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Vakıf çalışmaları kapsamında ayrıca evlenme çağına gelen ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen kız çocuklarına yönelik yılda iki kişinin tüm çeyizini aldıklarını belirten Macit, "Özellikle her Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 100 çocuğun tüm giyecek ihtiyaçlarını karşılıyor, harçlıklarını da veriyoruz." derken davetlilerin Hicri Yılbaşını da kutladı.

İlçe Kaymakamı Abdullah Şen ise milli meseleler konusunda hassasiyetinden ötürü İlahiyatçı-Gazeteci Yazar Şevki Yılmaz’a teşekkür ederken "Bizim kuşağımız adeta Şevki Yılmaz Hocamızın kasetleriyle büyümüştür. Kendisini ilçemizde ağırlamaktan ötürü son derece mutluyuz." dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’te Hicri Yılbaşının tüm Müslümanlara kutlu olması ve hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında "Şevki Yılmaz hocamızın Müslümanların bir yerlere gelmesinde ciddi katkıları vardır. Kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Birlik ve Beraberlik Vakfı’nın bu değerli kadrosuna ilçemize kazandırdığı hizmetler adına bir teşekkür borcumuzun olduğu düşüncesiyle minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Bu tür işler gönül işidir. Hepsini yürekten kutluyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen İlahiyatçı-Gazeteci Yazar Şevki Yılmaz, "Gelin Canlar Bir Olalım" konulu bir konferans verdi.

Şevki Yılmaz, salondakileri selamlayarak başladığı konferansında Hicri Yılbaşının tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederken "Allah kimseyi vatansız ve dinsiz bırakmasın. Hicret peygamberlerin de izlediği bir yoldur." dedi.

Palandöken Kayak Merkezi