EĞİTİM Haber Girişi : 02 Şubat 2018 15:20

Oltu’da Öğrenci Güvenliği toplantısı

Oltu’da Öğrenci Güvenliği toplantısı
Oltu’da Öğrenci Güvenliği toplantısı
İçişleri Bakanlığının emri ile ve Kaymakam Şenol Turan başkanlığında, ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlerin 2017-2018 eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için alınacak tedbirlerle ilgili, bugün Kaymakamlık Konferans Salonunda bir toplantı tertip edildi. 
Toplantıya; Kaymakam Şenol Turan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsa Kuzey, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Korku, Okul Müdürleri, Muhtarlar, Okul Aile Birliği Temsilcileri, Servis Şoförleri katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Turan, öğrencilerin güvenliğinin geleceğin güvenliği olduğuna vurgu yaptı. Özellikle yabancı madde konusunun üzerinde duran Kaymakam Turan, “Geleceğimizi ilgilendiren öğrenci güvenliği konusunda daha önce gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrası alınan kararlar olumlu yönde çözüme ulaştırıldı. Çocuklarımızın güvenliğini tehdit edebilecek olumsuz durumları emniyet güçlerimizle ya da konunun muhatabı olan kurumlarla paylaşarak elimizi güçlendirmelisiniz. İkinci dönem bütün öğrenci servislerinin şartlarının oluşmaması durumunda cezai işlem uygulayacağımızı buradan son kez söylüyorum. Hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğinin de altını çizmek istiyorum“ şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan Emniyet Müdür Vekili İsa Kuzey, öğrenci sayısının yüksekliği ve zararlı madde kullanımının artmasına değinerek, geçen yıl yaptıkları çalışmaların caydırıcı olduğunu söyledi. Okul önlerinde ekiplerin devriye gezdiğini belirterek, “İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Okul Polisi uygulaması başlatıldı. Bu bağlamda olası sorunlarınızı konunun uzmanı sayılan Okul Polisimize bildirmeniz çözüm açısından çok faydalı olacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.
Toplantıda söz hakkı alan Okul Aile Birliği Temsilcileri, taşımacılık, kamera sistemi, zararlı madde kullanımı gibi hususlardaki endişe ve sorunlarını dile getirdiler. Bu hususlarda birlik temsilcilerine bilgi veren Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Korku, öğrencilerimizin daha sağlıklı bir şekilde eğitim görebilmeleri için imkânlar çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Güvenlik toplantısı, öğrencilerin daha güvenli ve daha sağlıklı bir şekilde öğrenim hayatlarını sürdürebilmeleri konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmasının ardından sonra erdi.(iha)
Etiketler : oltu erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.