ERZURUM Haber Girişi : 09 Mart 2018 11:54

Oltu’da Kadınlar Günü etkinliği

Oltu’da Kadınlar Günü etkinliği
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Oltu Sosyal Hizmet Merkezi ve Oltu Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.
Bir restaurant düzenlenen etkinliğe Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kılıç, Oltu Cumhuriyet Savcısı Aslıhan Ocakta ve tüm kamu kurumlarında çalışan kadın personel katıldı. 
Kaymakam Turan, burada yaptığı konuşmada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak şunları kaydetti: ‘’Öncelikle şunu bilmek gerekir ki Dünya Kadınlar Günü, bizimle ilgisiz, bizden uzak bir kavram değildir, olmamalıdır da. Çünkü hiçbir insan kadınlardan bağımsız değildir. Her şeyden önce herkesin göbekten bağlı olduğu bir kadın vardır: O kadın, annesidir. Kadınlara haksızlık yapmak bir yana onların toplumda var olmaları, hak-hukuk temelinde ulaşmaları gereken hedeflere ulaşmaları için destek olmalıyız. Nitekim Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile birlikte kadınlara kültürel, toplumsal, siyasal alanlarda, aile içinde ve çalışma hayatında erkeklerle aynı haklar tanınmıştır. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmesi de yine Fransa, İtalya ve İsviçre’den önce olmuştur. Ne yazık ki bunun toplumda karşılık bulması çok yavaş olmaktadır. Günümüzde özellikle okuma yazma bilmeyen kadınlar için “Aile Eğitimi Kurs Programı” ve “Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası” olarak birçok proje hayata geçirilmiştir. Devletin, iş hayatına atılmak isteyen kadınlar için verdiği ekonomik teşvikler ve kimi alanlarda yapmış olduğu pozitif ayrımcılık gibi uygulamaları bulunmaktadır. Bu imkanlar giderek artmaktadır.’’ 
Belediye Başkanı Ziyrek ise kadınların toplumdaki önemine değinerek şunlara değindi: ‘’Kadınlar sadece bir gün değil hayatımızın her günü olmazsa olmazdır. Varlıklarıyla hayatımıza değer katan anlam katan annelerimiz, eşlerimiz, çocuklarımız, büyüklerimiz kısacası muhterem hanımefendilerin kadınlar günü kutlu olsun’’ 
Oltu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kılıç ise böylesine anlamlı bir etkinliği düzenlemelerine destek veren Oltu Belediyesi’ne ve katılımcılara teşekkür etti. 
Etiketler : oltu erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.