ERZURUM Haber Girişi : 12 Nisan 2019 11:44

Oltu Çayı’nı zehirleyen o hainler niye bulunamıyor?

Oltu Çayı’nı zehirleyen o hainler niye bulunamıyor?
Aynı alçaklığı geçen yıl da yaparak binlerce balık ve kuşun ölmesine sebep olan doğu ve canlı düşmanı hainler, bu yıl da Oltu Çayı’na zehirli kimyevi atık bıraktılar.

Ne yazık ki, yine Oltu Çayı zehirlendi ve binlerce canlı telef oldu. Vatandaş, bu doğa katliamını yapan katillerin bulunmamasına büyük tepki gösteriyor. 

Erzurum'un Oltu ilçesinden geçmekte olan Oltu Çayı'na yine zift döktüler. Geçtiğimiz yıllarda tonlarca zift ve atık yağ dökülmesi nedeniyle çok sayıda kuş ve balığın ölümüne neden olmuştu. 
Dün yine Oltu’nun Kurupınar mevkiinden geçen Oltu Çayı'na tonlarca zift ve yanmış atık yağ boşaltıldı. HES göletinde görülen zift ve yanmış yağ suyun üzerini kaplamış durumda. 
Oltulu doğasever Bayram Arpa, “Oltu çayına döktükleri ziftle bir çok canlı hayatını kaybediyor. Bunu yapanların bulunması ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasını istiyoruz" diye konuştu. 

Etiketler : oltu erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.