EĞİTİM Haber Girişi : 17 Mart 2014 15:20

OLTU ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK PROJESİ TATMATİK

OLTU ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK PROJESİ TATMATİK

2013-2014 eğitim-öğretim yılı içerisinde Oltu Anadolu Lisesi yaptığı çalışmaların semeresini aldı. Oltu Anadolu Lisesi 9-D Sınıfı Öğrencisi Kadir Keleş’in Ramazan ayında yaşadığı bir olay sonrası bu projeyi yatığını belirtti. 
Keleş, “Ramazanda annesinin yaptığı yemek çok tuzlu olunca ertesin gün oruç tutamadığını söyleyerek bu projeyi düşündüm ve hocamdan yardım alarak projemizi gerçekleştirdik. Bu proje yemeklerin tadına bakmadan yemeklerin tuz oranı ayarlana bilir bu proje geliştirilerek insanlara sunula bilir.” dedi.
Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Leyla Arıcı, “Yemeklerimizin tuzlu olup olmadığını anlamak için bir düzenek geliştirdik. Bu düzenekte yemeğin tuzu arttıkça lambanın parlaklığı artacaktır. Bu şekilde yemeğin tuzlu olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz.” dedi.
Okul Müdürü Necati Koçak ise “Okulumuz başarıyla temsil eden Öğretmenimiz Leyla Arıcı ve Öğrencimiz Kadir Keleşi yapmış oldukları projeden dolayı tebrik ediyorum. Projenin gerçekleşmesi için her türlü desteği sağlıyorum. İlçemizi, ilimizde başarıyla temsil ederek bizleri onurlandırdılar.” diye konuştu.
Oltu Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Leyla Arıcı ve 9-D Sınıfı Öğrencisi Kadir Keleş’in ortaklaşa yaptığı “Tatmatik” Projesi Erzurum’da TÜBİTAK’ın Atatürk Üniversitesi’nde açacağı sergiye davet edildi.
Oltu’dan giden 100 proje arasında tek proje olarak sergiye kabul edilen “Tatmatik” bir ilk olma özelliği de taşıyor.
Özellikle hanımların mutfak hayatını kolaylaştıracağı düşünülen “Tatmatik” Projesi Atatürk Üniversitesi’ndeki Teknokent binasında 16-20 Mart 2014 tarihleri arasında görücüye çıkıyor.