SPOR Haber Girişi : 07 Ocak 2014 16:18

OKULLARARASI KARATE İL BİRİNCİLİĞİ MAÇLARI YAPILDI

OKULLARARASI KARATE İL BİRİNCİLİĞİ MAÇLARI YAPILDI

Okullararası küçük erkekler ve bayanlar karate il birinciliği müsabakaları yapıldı. Miniklerde Mehmetçik İlköğretim Okulu şampiyon olurken, yıldızlarda Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Ortaokulu il şampiyonu oldu. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullararası Minikler ve Yıldızlar Karate İl Birinciliği Müsabakaları Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı. Erzurum Karate İl Temsilcisi ve GHSİM Karate Antrenörü Ahmet Çelebi gözetiminde yapılan karate müsabakalarını 100 dolayında sporcu katıldı. Nefesleri kesen ve kıran kırana geçen okullararası minikler ve yıldızlar karate müsabakalarında, sporcular il şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele etti. Öğrenci velilerinin de ilgi ile izlediği müsabakalarda il birincisi olan sporcular belirlendi. Oldukça çekişmeli geçen karate karşılaşmaları kata ve kumite dallarında yapıldı.
TAKIM ŞAMPİYONLARI DA BELLİ OLDU
Erzurum’da yapılan ve büyük bir ilgi gören Okulllararası Minikler ve Yıldızlar Karate İl Birinciliği Müsabakalarında şampiyon sporcular belli oldu. Yapılan Kata müsabakalarında 2003 doğumlu erkeklerde Miraç Abay birinci olurken, 2003 doğumlu bayanlarda Bala Fatma Altudaş birinci oldu. 2002 doğumlu erkeklerde Ömer Faruk Demirel birincilik kürsüsüne çıkarken, 2002 doğumlu bayanlarda birinciliği Zeynep Kurt kazandı. 2001 doğumlu erkeklerde Alperen Polay birincilik kürsüsüne çıkarken, 2001 doğumlu bayanlarda ise şampiyonluk madalyası Sena Ecem Taşçı’nın oldu. Yıldız erkekler 35 kilo kümite müsabakalarında Batuhan Tunçkılıç şampiyonluk kürsüsüne çıktı. 40 kilo kumite erkeklerde Ertuğrul Yağan birinci olurken, 40 kilo bayan kumitede Aysun Tez birinci oldu. 45 kiloda kumite erkeklerde Yunus Boyalıcı birinci olurken, 45 kilo kumite bayanlarda Rümesya İspir birincilik kürsüsüne çıktı. 50 kilo kumite erkeklerde Sabri Eren Alıcı birinci olurken, 50 kilo kumite bayanlarda Belen Sucu şampiyonluk madalyasını kazandı. 55 kilo kumite erkeklerde M. Hilmi Yılmaz birinci olurken, +55 kiloda ise Ömer Albayrak birinci oldu.
ÖNCE GRUP ŞAMPİYONASI SONRA TÜRİKİYE ŞAMPİYONASI
Erzurum’da yapılan minikler ve yıldızlar karate şampiyonasında miniklerde birinciliği Mehmetçik İlköğretim Okulu kazanırken, Özel Aziziye ikinci oldu. Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu ise üçüncü sırada yer aldı. Yıldızlarda ise Erzurum şampiyonluğunu Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Ortaokulu kazandı. Mehmetçik Ortaokulu ikinci, Özel Güneş Ortaokulu ise üçüncü oldu. Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya, dereceye giren takımlara da kupaları verildi. Karate İl Temsilcisi Ahmet Çelebi, okullararası il birinciliğinde miniklerde ve yıldızlarda şampiyon olan sporcuların Nisan ayında önce Erzincan’da grup şampiyonasında mücadele edeceklerini, buradan Türkiye finallerine katılma hakkı elde eden sporcuların, yine Nisan ayı içinde Kütahya’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında tatamiye çıkacaklarını söyledi.