GÜNDEM Haber Girişi : 31 Aralık 2013 12:27

Okul yolunda feci kaza 1 ÖLÜ, 27 YARALI

Okul yolunda feci kaza 1 ÖLÜ, 27 YARALI

Erzurum-Ilıca çevre yolu Kahramanlar Köyü Kavşağında öğrenci servisi ile bir otomobil çarpıştı. Feci kazada 1 kişi ölürken 3’ü ağır 27 kişi de yanalandı.Erzurum-Ilıca çevre yolu Kahramanlar Köyü Kavşağında öğrenci servisi ile bir otomobil çarpıştı. Sabah saat 07.40 civarında meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3’ü ağır 27 kişi de  yaralandı. Yaralılar Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma, Palandöken Devlet ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, hastanede tedavi gören öğrencileri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Erzurum Çevre Yolu ? Kahramanlar Köyü Yol Kavşağında sabah saat 07.40 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 27 kişi ise yaralandı. 

Erzurum’a gelmekte olan Rahmi Turgut idaresindeki 25 RA 088 plakalı otomobil, Recep Demir yönetimindeki 25 S 0471 Kumluyazı Köyü’nün 25 S 0471 plakalı öğrenci servis minibüsüne yandan çarptı. İçinde öğrencilerin bulunduğu minibüs yan yatarken, minibüste bulunan 49 yaşındaki Abdullah Doğan hayatını kaybetti, 3’ü ağır 27 kişi de yaralandı. 

Yaralılardan 10’u Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 9’u Palandöken Devlet Hastanesinde, 8’ i ise Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazanın meydana gelmesinin ardından 5 Ambulans, 1 Arama Kurtarma Ekibi, 1 İtfaiye olay yerine sevk edildi.

Bu arada Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kazayı haber almasının ardından Palandöken Devlet Hastanesine giderek yaralıları ziyaret etti. Hastanenin Acil Servisinde tedavi gören hastalarla görüşen ve yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak geçmiş olsun temennisinde bulundu. 

ALİ KORKUT’TAN YARALI ÖĞRENCİLERE ZİYARET

 Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Çevre Yolu-Kahramanlar köyü yol kavşağında meydana gelen trafik kazasında yaralanan öğrencileri hastanede ziyaret etti. Palandöken Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Araştırma hastanesinde tedavi gören öğrencileri ziyaret eden Korkut, çocuklara araba ve ayıcık hediye etti. 

Öğrencilerle ve aileleriyle sohbet eden Ali Korkut, acil şifa dileklerini iletti. Yaşları 12 ile 15 yaş arasında değişen öğrencilerin durumlarıyla yakınan ilgilenen Korkut, ailelere cep telefonunu vererek acil bir ihtiyaç anında kendisini aramalarını tembihledi. Korkut, ziyarette çocuklara araba ve ayıcık hediye etti. Ziyaret sırasında Ali Korkut’un verdiği arabayı az beğenen 12 yaşındaki Abdulsamet, cip istedi. Korkut, Abdulsamet’e cip olmadığı için minibüs hediye etti. ‘Bununla yolcu taşırsın’ diyen Korkut, Abdussamet ile bir süre araba yarıştırdı.

Korkut, Çevre Yolu ile Kahramanlar yol kavşağında çeşitli kazaların sıklıkla yaşandığını belirterek bura için bir çözüm üretilmesinin faydalı olacağını söyledi. Ali Korkut, şoförlerinde aşırı özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Palandöken Haber Merkezi