ASAYİŞ Haber Girişi : 17 Mart 2014 20:20

Okul önlerinde bekleyenlere ceza yağdı

Okul önlerinde bekleyenlere ceza yağdı

Erzurum’da hırsızlık suçundan 4 şüpheli yakalanırken 2’i tutuklandı. Okul önlerinde öğrencilere rahatsızlık veren ve okulla alakası olmayan 180 kişiye Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulandı. 

Okul önlerinde öğrencilere rahatsızlık veren ve okulla alakası olmayan 180 kişiye Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulandı. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yazılı açıklama yapılarak şu bilgilere yer verildi:

“28 Şubat 2014 günü Aziziye ilçemiz, Kayapa Mahallesinde bulunan bir ikamette meydana gelen hırsızlık olayında çamaşır makinası, bakır vb. eşyaların çalındığı anlaşıldığından, olayı gerçekleştiren faillerinin yakalanarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince olay yerinden alınan bilgi ve deliller ışığında başlatılan incelemeler sonucunda, olayı M.D.(19), M.D.(23), H.O.(24) ve Y.A. (17) isimli şahısların birlikte gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Yapılan takip ve çalışmalar sonucunda tüm şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış. Resmi Ekiplerimiz ile Güven Timlerimizce suç önlemeye ve suçta kullanılabilecek maddelerin tespitine yönelik şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan kontrollerde; Uyuşturucu madde kullanan ve başkaları için uyuşturucu temin eden torbacılara yönelik çalışmalarda son bir hafta içerisinde aralarında torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının da bulunduğu 6 kişi ile çoğu satış amaçlı olarak hazırlanmış Toplam 22.77 gr Uyuşturucu Madde ele geçirilmiş, yakalanan 6 kişi hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen toplam 34 kişi yakalanarak ilgili mercilere teslim edilmiştir. Okul önlerinde öğrencilere rahatsızlık veren ve okulla alakası olmayan yüz seksen 180 şahıs tespit edilmiş, bu kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca toplam 34.020,00 (Otuz dört bin, yirmi) TL İdari Yaptırım Cezası uygulanmıştır. “