SPOR Haber Girişi : 20 Aralık 2017 10:57

Okçular hedefi 12'den vurdu

Okçular hedefi 12'den vurdu
Milli takım antrenörü olan Hasan Basri Hancı yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor Kulübü, okçuluk takımı Federasyon Kupası'nda Türkiye ikincisi olarak gümüş kupayı müzesine getirdi.
Türkiye Okçuluk Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan Federasyon Kupası Okçuluk Yarışlarında Erzurum takım halinde ikinci oldu.
Samsun'da yapılan Salon Okçuluk 2017 Federasyon Kupasında Türkiye'nin değişik illerinden bin 23 sporcu katıldı. Rekor katılımla gerçekleşen okçuluk yarışlarında Erzurum Gençlik Spor Makaralı Yay kategorisinde tarih yazdı.
Aynı zamanda Okçuluk Milli Takım Antrenörü olan Hasan Basri Hancı yönetimindeki Erzurumlu okçular, hedefi 12'den vurdu. Ömer Cihat Özkan, Erol Sulumer ve Halil İbrahim Gülses'den oluşan takım Türkiye ikincisi oldu.
Gümüş kupa Erzurum'a
Antrenör Hasan Basri Hancı yönetimindeki Erzurum ekibi, bin 23 sporcunun arasından sıyrılarak makaralı yayda gümüş kupayı Erzurum'a getirdi.
Erzurum Gençlik Spor İstanbul temsilcisi Demka Spor'un ardından Türkiye ikincisi olurken, İstanbul BŞB üçüncü oldu. Erzurum Gençlik Spor'un bir çok dev kulübü geride bırakarak, Türkiye ikincisi olması büyük bir sevinç yaşattı.
Antrenör Hasan Basri Hancı, şimdi önlerinde 2018 Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri olduğunu belirterek, bu müsabakalara hazırlanacaklarını söyledi.
Hancı, "2018 Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'na ve Milli takım seçmelerine daha önce ilk 32'de yer alan takımlar ve sporcular katılacak. Erzurum olarak Ömer Cihat Özkan, Erol Sulumer ve Halil İbrahim Gülses, Betül Büşra Topatan ve Hüseyin Narin'den oluşan ekiple şampiyonaya katılacağız" dedi.
Samsun'da yapılan Federasyon Kupası'na rekor katılımın olduğunun da altını çizen Hancı, "14-17 aralık tarihleri arasından Samsun'da düzenlenen müsabakalara katılım sayısı bakımından dünya rekoru kırılmıştır. Bu rekor sayı arasında Türkiye ikinci olmamız, büyük bir başarıdır. Bize destek veren İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil ile Kulüp Başkanımız Güngör Şenses'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Etiketler : okçu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.