ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Eylül 2013 18:51

Öğretmene tecavüze : 108 yıl hapis

Öğretmene tecavüze : 108 yıl hapis

Cem BAKIRCI’nın Haberi...

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde Türkçe öğretmeni A.K.’ya tecavüz edip, ağır yaraladıkları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan iki sanığa toplam 108 yıl hapis cezası verildi. Karar sonrasında sanıkların yakınları sinir krizi geçirip, mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Pasinler İlçesindeki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 günü ders bitiminde evine giderken saldırıya uğradı. Kendisine tecavüz etmek isteyen iki kişiye karşı direnen ancak bunda başarılı olamayan A.K., bıçaklı ve taşlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, zanlıları yakalamak için 15 kişilik özel bir ekip kuruldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası’ndan oluşturulan özel ekip, alınan DNA örnekleri tuttuğu için 4 Mayıs 2011 gecesi fırın işçisi Kadir N. ile birlikte işsiz olan arkadaşı Ümit A.’yı gözaltına aldı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel istismar", "yağma" ve "hürriyeti tahdit" suçlamasıyla yargılanan Kadir N.’ye 58, Ümit A.’ya ise 50 yıl olmak üzere toplam 108 yıl hapis cezası verdi.

Karar açıklanmadan önce son sözü sorulan sanıklardan Kadir N., mahkeme heyetine "Hakim bey sizde inanç varsa, elinizi vicdanınıza koyun. Ben bu suçu işlemedim. Bana Abdullah Öcalan gibi ceza vereceksiniz. Ben 20 lira verip, geneleve gitmesini de bilirdim. Sizi Allah’a havale ediyorum" derken, Ümit A. ise "Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

 

Kararın açıklanmasından sonra Kadir N. ve Ümit A.’nın yakınları sinir krizleri geçirip, mahkeme heyetine tepki gösterdiler.