EĞİTİM Haber Girişi : 17 Mart 2016 07:55

Öğretmen okullarının 168. kuruluş yılı kutlandı

Öğretmen okullarının 168. kuruluş yılı kutlandı
Öğretmen okullarının 168. Kuruluş yıldönümü Atatürk üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen etkinlikle kutlandı.
Öğretmen okullarının 168. Kuruluş yıldönümü Atatürk üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen etkinlikle kutlandı. Atatürk üniversitesi kültür merkezinde yapılan etkinliğe öğrenciler öğretim üyeleri ve Atatürk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak katıldı.
 Öğretmenlik mesleğinin önemini ve kutsiyetini belirterek öğrencilere seslenen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Bizim öğretimimiz anneden başlıyor. Anneden sonra bizi en çok etkileyen ise öğretmenlerimizdir.  Hele bu da bir ilköğretim okulunda ki öğretmen ise temeli sağlam olmalı ki yetiştirdiği nesilleri de sağlam bir temel üzerine inşa edebilsin. Öğretmenlik nedir, nasıl olur mesuliyeti nedir, aslında düşünmemiz gereken bu. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek için buradayız. Diploma almak mezun olmak için önemli ancak sizlerin donanımlı olarak bu mesleği icra etmeniz daha önemli. Nasıl ki bir tıp öğrencisi doktor olduğu zaman ben bu tedaviyi bilmiyorum, bu derste yoktum gibi bahaneler uyduramıyorsa ve her şeyi bilmek zorundaysa sizlerde her şeyi bilmek zorundasınız. Kendinizi daha fazla geliştirmeli ve kendinizle birlikte ülkemizi ve genç nesillerimizi bir adım daha ileri taşımalısınız." Dedi.
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinin Erzurum'un en eski ve köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç, " Geçmişten günümüze farklı isimlerle anılan ve ülkemizde saygın bir yere sahip olan Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi gelecek süreçte de Eğitim ?Öğretim ve araştırma kalitesiyle tanınmış, katılımcı, paylaşımcı, Fakülte- Toplum iş birliğini sağlamada öncül bir eğitim kurumu olma, insan onurunu ve değerini yücelten, evrensel değerlere saygılı, nitelikli ve girişimci öğretmenler yetiştiren bir fakülte olma hedefine odaklanmıştır. Bu vesile ile biz de öğretmenlik ruhunun kazandırıldığı, öğretmen yetiştirmede niteliğin önemsendiği, 168 yıl önce başlatılan ve uzun yıllar sürdürülen uygulamaların her zaman hatırlanmasını diliyor öğretmenlerimizi ve öğretmen adaylarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum" şeklinde konuştu.


Etiketler : okul
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.