EĞİTİM Haber Girişi : 12 Eylül 2013 07:46

Öğretmen açığı yaşanmayacak

Öğretmen açığı yaşanmayacak

Yeni eğitim - öğretim dönemi öncesinde 984 öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "2013- 2014 eğitim - öğretim dönemine öğretmen açığı olmadan başlayacak. Önceki yıllarda yaşanan öğretmen açığının ise yeni eğitim - öğretim döneminde fazla yaşanmayacak. Ayrıca temizlik, onarım ve tadilatların büyük oranda tamamlandığını ve okulların eğitim - öğretim dönemine hazır hale geldi. Başarılı, verimli bir eğitim dönemine camia ve kurum olarak hazırız. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul idarecilerimiz için kaliteli, huzurlu, verimli bir eğitim dönemi için hazırız. Ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin 9 Eylül Pazartesi günü okula ve çevreye uyum amaçlı olarak ders başı yaptı.” dedi.

ANKETLE KIYAFET BELİRLENECEK

Okullardaki öğrenci kıyafetleriyle ilgili olarak da, yönetmelik gereği yetkinin okul aile birliklerine bırakıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, bir süre önce öğrencilerin Kılık ve Kıyafeti Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle okullardaki kıyafet seçimini oylama usulüyle velilere bıraktı. Velilerin yüzde 50’sinden fazlasının kararıyla okul kıyafetlerinin belirlenmesi kararlaştırıldı. Buna göre okullarda kıyafet tercihi için oylamalar yapılmaya başlandı.

SERBEST KIYAFET MUAMMASI ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Mağaza sorumlusu Kerim Gezmiş, "Serbest kıyafet karamsarlığı olduğu için buda satışı etkiliyor. Henüz bir bilgi gelmediği için veliler karamsar kalıyor. Alsak mı? Almasak mı?. Bu yöntem uygulanırsa okullara kimin girip çıktığı belli olmayacak.

Veliler bu yüzden üniforma taraftarı. Bizde velilerin vereceği kararı bekliyoruz." dedi.

Palandöken