GÜNDEM Haber Girişi : 23 Şubat 2018 10:23

Öğrenciler zirvedekilerle buluşuyor

Öğrenciler zirvedekilerle buluşuyor
Erzurum Teknik Üniversitesi, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatlarına katkı sağlamak amacıyla 3. Kariyer Zirvesini düzenledi.
Erzurum Teknik Üniversitesi, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatlarına katkı sağlamak amacıyla 3. Kariyer Zirvesini düzenledi. 
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi konferans salonunda yapılan açılış programına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve konuk katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Rektör Prof. Dr Muammer Yaylalı’nın yaptığı “Değişen Dünyada Kariyer Trendleri” adlı panele Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Merkez Bankası Meclis Üyesi Sabri Orman, Gedik Üniversitesi Stratejik ve İdari Planlama Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Kesik panelist olarak katıldı.
Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik yaptıkları konuşmada “Bizim sanayi kuruluşlarımızın birçoğu lisans alarak, yurtdışından teknoloji transfer ederek bir yerlere vardı. Artık Türkiye’nin teknoloji üretebilir, satabilir duruma gelmesi lazım. Bunun da yolu AR-GE’den, inovasyondan geçiyor.“ ifadelerini kullandı.
Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra bölge üniversitelerinin öğrencilerine de açık olan ETÜ Kariyer Zirvesi etkinliği 23 Şubat Cuma gününe kadar 2 panel, 14 seminer programı, çeşitli atölye çalışmaları, kurum-kuruluş ve öğrenci buluşmaları ile devam edecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.