ERZURUM Haber Girişi : 11 Aralık 2017 14:13

OBS Yönetim Kurulu Başkanı Ergüney: "Kudüs bizim onurumuzun sembolüdür"

OBS Yönetim Kurulu Başkanı Ergüney:
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OBS) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, ABD Başkanı Tramp'ın Kudüs kararına sert tepki gösterdi.
Ergüney, "Kudüs bizim varlığımızın nişanesi, Kudüs bizim onurumuzun sembolüdür" dedi.
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Kudüs, hiç kimsenin iki dudağı arasındaki kelama ya da kallavi bir imzaya bırakılmayacak kadar değerlidir" dedi. ABD Başkanı Tramp'ın Kudüs kararına sert tepki gösteren Ergüney, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Kudüs, biz Müslümanlar'ın, bedenimizin ve gönlümüzün yöneldiği ilk kıblemizdir. İsmi Allah tarafından verilen Mescid-i Aksa'nın bulunduğu kadim şehirdir. Mekke-Medine'den sonra Müslüman'ın ağzından çıkacak üçüncü kutsal yerdir. Kudüs'ün bizim için önemi ciltlerce kitaplara konu olacak kadar büyüktür. Bu büyük kent, sadece bizim için değil, diğer Kitap Ehli için de kutsaldır. Üç semavi dinin de mübarek addettiği Kudüs, bu konumuyla da insanlığın ortak değeridir. O topraklar, bizim hakimiyetimiz altında, her dine mensup insan için, felah merkeziyken, bugün acının eksik olmadığı bir hapishaneye çevrilmiştir. Yarım asrı geçkin, işgal altında bulunan Kudüs'te bugüne kadar çok sayıda politik manevra yapılmaya çalışıldı. Bunların bir kısmı intifada hareketleriyle ve uluslararası karşı duruşlarla bertaraf edildi. Türkiye de her seferinde sesini en çok duyuran ve bu davayı en çok sahiplenen ülke oldu. Olmaya da devam edecektir. Konu hakkında Birleşmiş Milletler kararı olmasına rağmen, Kudüs bir kere daha işgalci kuvvetlerin başkenti olarak tanınmaya çalışılıyor. Kendi iç siyasetindeki sıkışıklıklardan böyle bir yolla çıkmaya çalışanlar, geçmişiyle geleceğiyle Müslüman şehri olan Kudüs üzerinden prim yapmaya, gündem belirlemeye çalışmaktadır. Ancak, unutulmamalıdır ki Kudüs bizim için siyasi bir mesele değildir! Ve kaderi, dünya üzerindeki hiç kimsenin iki dudağı arasından çıkan bir kelama ya da kallavi bir imzaya bırakılamayacak kadar değerlidir. Kudüs'ü ilgilendiren her mesele Erzurum'u ilgilendirir, İstanbul'u ilgilendirir, Ankara'yı ilgilendirir. Kahire'yi, Kabil'i, Beyrut'u, İslamabad'ı, Bağdat'ı, Tahran'ı, Cakarta'yı, Amman'ı ilgilendirir. Kudüs bizim şehrimiz, Kudüs bizim varlığımızın nişanesi, Kudüs bizim onurumuzun sembolüdür. Ve bu konuda rehavet gösterme ihtimalimiz yoktur."
Etiketler : ergüney
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.