ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Kasım 2015 07:45

O kocaya 4 yıl 2 ay hapis

O kocaya 4 yıl 2 ay hapis
24 yaşındaki eşi B.G.'nin rızası dışında kolundaki 24 ayar 23 gram bileziğini zorla alan öfkeli koca S.G., tutuksuz yargılandığı Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde eşine karşı 'Konutta Yağma' Suçu'nu işlediği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis
Palandöken/Cem BAKIRCI'NIN HABERİ
Erzurum'da 24 yaşındaki eşi B.G.'nin rızası dışında kolundaki 24 ayar 23 gram bileziğini zorla alan öfkeli koca S.G., tutuksuz yargılandığı Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde eşine karşı 'Konutta Yağma' Suçu'nu işlediği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezayı ertelemedi.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay Yakutiye İlçe Merkezi'nde meydana geldi. Ekonomik sıkıntı  yaşan çift arasında eve gelen S.G., eşinin kolundaki 22 ayar bileziğini zorla almak istedi. Buna tepki gösteren B.G. polise giderek eşi hakkında şikayetçi oldu. S.G. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Eşe karşı konutta yağma' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.
Suçlamaları kabul etmeyen S.G.,"Olay günü eşimden bileziği istedim. Kendisi bileziği rızası ile kolundan çıkararak bana verdi. Ben kesinlikle eşimin bileziğini rızası dışında almadım. Bileziği alırken de eşime vurmadım, sadece itekledim." dedi.
Kocasından şikayetçi olduktan sonra, şikayetini geri alan B.G., duruşmada "Olay günü eşim ekonomik maddi sıkıntılarımız yüzünden bileziğimi istedi. Bende önümüzdeki günlerde başka bir harcamaya lazım olur düşüncesiyle vermek istemedim. O anki psikolojisi ile 'bileziği vereceksin' diyerek beni itekledi. Şikayetçi değilim" dedi.
Karar duruşmasında, eşine karşı 'konutta yağma' suçunu işlediği gerekçesiyle TCK'nin 149/1 maddesi kapsamında 'etkin pişmanlık' göstermesi ve duruşmadaki iyi halini dikkate alarak cezasında 1/6 oranında indirim yaparak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı  onaması durumunda S.G. cezaevine girecek.
Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen gerekçeli kararda, sanık kocanın eyleminin cebir ve şiddet kullanarak kolundaki bileziği aldığı yönünde verilen kararda, "Sanık ile mağdurenin resmi nikahlı olarak evlendikleri, Ancak, burada borçlarından dolayı tartışmaların olduğu, olay tarihinde sanığın mağdur eşinin şahsi malı olan bileziğini istediği, mağdur enin ise bileziği vermek istemediği, bunun üzerine sanığın magdurenin kolundan zorla bileziği çıkardığı ve engel olmak isteyen eşinin boğazını sıktığı, daha sonra mağdure şikayetçi olunca bileziği iade ettiği, bu şekilde gerçekleşen olayda sanığın eşine karşı konut içerisinde yağma suçunu işlediği ancak soruşturma aşamasında etkin pişmanlık gösterdiği sabit görülmüş, böylece sanığın eylemine uyan maddelere göre cezalandırılması yönünde, eşi olan sanığa iftira etmesi için bir sebep bulunmayan mağdur enin hem şikayetçi olmuş ve kendisinin kolundan bileziğini  zorla alındığını gösteren bileğindeki yara ve boğazının sıkıldığını gösteren yaranın doktor raporuyla tespit edilmiş olması ile 'zilyet veya diğer bir şahsın teslime veya malın alınmasına ses çıkarmamaya' cebir, şiddet veya tehditle mağdurun malının alınmasına karşı koymamasına mecbur kılınması gerekir. Bir başka ifade ile cebir veya tehditle malın alınmasında bedensellik bağı bulunmalıdır. Bu nedenle eylem yağma, hırsızlık ile cebir veya tehdit eylemlerinin birleşmesi ile meydana gelen bir suçtur" görüşlerine yer verdi.

Etiketler : hapis
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.