ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Mart 2014 14:26

O katliamda ölenler en az 3 kurşun yemiş...

O katliamda ölenler en az 3 kurşun yemiş...

Cem BAKIRCI’NIN HABERİ

 

Kars’ta önceki gün Devlet İstatistik Kurumu (TUİK)  Bölge Müdürlüğü’ndeki baskında yaşamı yitirenlerin otopsileri tamamlandı. Erzurum’a getirilen cenazeleri üze yapılan otopside ölenlerin, karın bölgesi ve başlarından aldıkları kurşunlarla öldürüldüğü tespit edildi.

 

 TÜK çalışanı 6 kişiyi kurşunladıktan sonra intihar eden saldırgan Veysi Erim’in cenazesi Diyarbakır’a gönderilirken, Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın bulunduğu Erzurum’a getirilen diğer cenazeler üzerinde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda otopsi yapıldı.

 

NAMLUDAN ÇIKAN MERMİLER, KARIN, VÜCUT VE BAŞ KISMINA İSABET ETMİŞ

 

Cumhuriyet Savcısı Ümit Şafak Koçak’ın Başkanlığı’nda sabah 04.30’a kadar cesetler üzerinde yapılan otopsilerde katliamda hayatını kaybedenlerin, ölüm tutanaklarına, "Ateşli silahla yaralama sonucunda birden fazla kurşun yarası ile ‘eks’ oldukları"  yazıldı.

 

Yapılan otopsilerde katliamda ölenlerin özellikle karın, kol, bacak ve baş bölgelerinden kurşun yarası aldıkları belirlendi. Otopsi de en fazla kurşun yarasının  Bölge Müdürü Mehmet Tolon’un vücudunda olduğu  tespit edildi.  Otopsi raporuna göre, Bölge Müdürü Tolon’un 5,  İdari Mali İşler Sorumlusu Ramazan Haydar ve İstatistik Memuru Ahmet Onur Bankerin 4, Abdulhani Çolak, Osman Ay ve Saffet Karaçay’ın vücudun da ise  3’er kurşun yarası olduğu belirlendi.

 

Öte yandan, katliamı yapan Sosyolog Veysi Erim’in yapılan üst aramasında katliamı işlediği “Glock" marka tabancaya ait 30 dolu fişeğin bulunduğu da belirtildi.