ASAYİŞ Haber Girişi : 19 Şubat 2014 13:01

O İMAMA 15 YIL HAPİS İSTENİYOR

O İMAMA 15 YIL HAPİS İSTENİYOR

Cem B AKIRCI/ PALANDÖKEN- ÖZEL

KARS’TA  imamlık yapan A.B. ile kardeşi M.B. kız kardeşleri Hatice B.’ye tecavüz ettikleri iddiası ile tutuklu olarak yargılanmaya başlandı.  Haklarında,  15 yıla kadar hapis istemiyle Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan İmam A.B., hakkındaki suçlamaları kabul ederek, "H.B  ile rızası ile ilişkiye girerek  birlikte olduk. Suçlamaları kabul ediyorum. Çok pişmanım” itirafta bulundu.

 İKİ KARDEŞ İLE BİRLİKTE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Yakutiye ilçesinde  oturan 21 yaşındaki H.B.,  polis karakoluna giderek kardeşleri tarafından tecavüze uğradığını anlatarak şikayetçi oldu.  Bunun üzerine, kardeşleri  A.B. ile M.B. ve  arkadaşları  E.P., N.Ç.  ile  N.U.  nitelikli cinsel saldırıya yardım ettikleri gerekçesiyle  çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuklanarak cezaevine kondu. 

İKİ KARDEŞ TUTUKLU, ÜÇ KİŞİYE TAHLİYE KARARI

Sanıkların tutukluluk durumlarını değerlendiren mahkeme, H. B. ile para karşılığı ilişkiye giren N.Ç. ve  E.P., ile olayda fuhuş suçuna aracılık ettiği iddia edilen N.U’yu tutuksuz yargılamak üzere tahliye etti. Kardeşleriyle ilişkiye giren İmam A.B. ile M.B.’nin tahliye istemlerini ise  reddeden mahkeme  tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

10-15’ER YIL HAPİS İSTEMİ İLE DAVA AÇILDI

 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onanarak kabul edildi.  2’si tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 5 kişi hakkında açılan davada tutuklu bulunan Köy İmamı A.B. ile kardeşi M.B., tutuksuz yargılanan E.P., N.Ç. hakkında “nitelikli cinsel istismar” suçundan N.U. hakkında  ise “nitelikli cinsel istismara yardımcı olmak " suçlarından 10 ila 15’er yıl hapis istemi ile dava açıldı.