ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Mayıs 2014 13:06

O imam ile kardeşine tahliye yok

O imam ile kardeşine tahliye yok

Cem BAKIRCI’NIN HABERİ

Erzurum’da kız kardeşi 23 yaşındaki H.B.’ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan imam, 29 yaşındaki A.B. ile erkek kardeşi, 27 yaşındaki M.B.’nin yargılanmasına Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenilen Kadın Sığınma Evi Müdiresi Ş.G., ”Kurum da kalan H.B. sürekli ifade değiştiren biri olarak tanınmaktadır. Bize tutuklu bulunan ağabeylerinin ziyaret etmek için talepte bulundu” dedi.

“KURAN KURSUNDA YÜZLERCE ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİM, İFTİRA”

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4. Celse duruşmada mahkemede suçsuz olduğunu belirten İmam A.B.,”Ben görevli bir din adamı olarak üzerime isnat edilen bu suçlamanın tamamen bir komplo ve iftira yüzünden cezaevinde yatmaktayım. Devletin kadrolu bir din adamı olarak kuran kurslarında yüzlerce kız öğrenci yetiştirdim. Bir insan kız kardeşine böyle bir suç işlemiş olur mu ? bu olay yüzünden psikolojim bozuldu. Kız kardeşimin başına bir sıkıntı gelmemesi için telefonu kendisine ben aldım. Yüce adaletiniz önünde bu iftiradan temizlenmek istiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum

 SIĞINMA EVİ MÜDİRESİ, “SÜREKLİ FİKİR DEĞİŞTİRİYOR”

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Sığınma Evi Müdiresi Ş.G. ise H.B.’nin kurum içerisinde sürekli ifade değiştirdiğini belirterek, “ “Ben mağdurenin kaldığı sığınma evinin müdürü olarak görev yapıyorum. Bize böyle bir olay yaşadığını anlattı. Biz kişilerin psikolojik destek amaçlı görüşmeler yapmaktayız. Ağabeyisi M’nin daha öce kendisini darp ettiği ve evden ayrıldığı için geldiğini ifade etmişti. Bize Kars ilinde ağabeyisi ile yaşadıklarını ve çocuk aldırma olayını anlattı. Psikolog eşliğinde yapılan görüşmede kendisine yapılanların zorla olduğunu ifade etti. Biz de başka kuruma bildirimde neden bulunmadığını sorduğumuzda ise telefonunun elinden alındığını, dışarı çıktığında ise şikâyette bulunduğunu beyan etti. Cezaevinde kalan ağabeylerini ziyaret etme talebinde bulundu. H. kurum içerisinde sürekli fikir değiştiren biri olarak bilinmektedir. Baz ende kurum içerisinde olmayanları olmuş gibi göstererek aktarması söz konusudur. Kurum personellerinden özellikle erkeklerle ‘temas’ şeklinde birçok iddiaya rastladık. Bununla ilgili tutanaklarımız da mevcuttur. “Bu benim sevgilim” gibi diyerek kurum için konuşuluyordu. Kendisine sorulduğu zaman ise bunların hiç birini kabul etmeyerek “Bilmem söyledim” gibi cevap veriyordu.” Dedi.

18 YIL HAPİS İSTEMİ İLE YARGILANIYORLAR

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Merkez Yakutiye İlçesinde oturan H.B., polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Annesi İ.’yi 7, babası A.’yı ise 1 yıl önce kaybettiğini belirten H.B., imam olan ağabeyi A.B.’den hamile kaldığını ve Ankara’da kürtaj olduğunu iddia etti. Son olarak küçük ağabeyi M.B.’nin tecavüzüne uğradığını anlatan genç kadının şikâyeti üzerine iki erkek kardeş tutuklandı. Erzurnum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu kardeşler hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

MAHKEME BAŞKANI’NDAN TUTUKLULUĞA MUHALEFET ŞERHİ

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye istemine yönelik iki üyenin tutukluluk yönünde tahliye istemini “kuvvetli suç şüphesi” gerekçesiyle reddederek, Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk’ün, “Üzerlerine atılı suçun vasfının değişme ihtimali gerekçesiyle tahliyelerine karar verilmesi gerektiğini” yönünde muhalefet şerhi koydu.  

 

Mahkeme heyeti, muğdur H.B.’nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine ve oy çokluğu ile iki kardeşin tutukluluk durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.