SPOR Haber Girişi : 20 Nisan 2018 12:14

Nisan ayında kayak yapıp madalya kazandılar

Nisan ayında kayak yapıp madalya kazandılar
Kayak sezonu bitmesine rağmen Erzurum’da Nisan ayında bile kayak yapılıyor. GHSİM’nin kursiyer kayakçıları da yarış yaparak madalya ve katılım belgesi ile ödüllendirildiler.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Nisan ayında çocuk kayakçılara yarış yaptırdı. Yarışma sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Şube Müdürleri Murteza Cengiz, Letif Arslan, kayak antrenörleri ve sporcuların ailelerinin katılımı ile madalya ve katılım belgesi ile minik kayakçılar ödüllendirildi. 
Hemen hemen tüm kayak merkezlerinde kayak sezonu bitmesine rağmen, Erzurum’da Nisan ayının ortasında bile kayak yapılması dikkatlerden kaçmadı. zErzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün sportif faaliyetleri hız kesmek bilmezken, GHSİM kayakta da sezonu kapatmayı düşünmüyor. Kayakyolu, Polis Amca ve İnönü İlköğretim Okullarından seçilen geleceğin kayakçılarına kayak eğitimi verilirken, yapılan kayak yarışmasına rağmen kayak çalışmaları bu ayın sonuna kadar devam edecek. 
Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak sezonu sona ermesine rağmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Erzurum Gençlikspor Kulübü sporcuları eğitim çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, çalışmalar bu ayın sonu kadar devam edecek. 
Antrenörler Ahmet Aktaş, Demet Karslı, Sinan Çemlek ve Ömer Said Alaeddinoğlu ve Yusuf Şeker nezaretinde Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenler Sendikası İlköğretim Okulu ile Polis Amca ve İnönü İlköğretim Okulu’ndan seçilen öğrenci bugünlerde yoğun bir tempoda kayak eğitim kursuna tabi tutuluyor. Minik kursiyerlere kayak kursu verilerek, geleceğin milli kayakçıları yetiştiriliyor. Minik kayakçılarda gelecekte olimpiyat sporcusu olmanın hayalleri ile antrenörlerin bir dediklerini iki etmemeye çalışıyor. 
Minik sporcular için düzenlenen madalya ve katılım belgesi dağıtım töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum’daki spor tesisleriyle, Gençlik Merkezleriyle insan odaklı çalışmaların yılın 12 ayı devam ettiğini söyledi. 
Taşkesenligil, Hedef 2020 olimpiyatları kapsamında kurum olarak Kayak sezonunu hiçbir zaman noktalama gibi bir düşünce içerisinde olmadıklarını belirterek, “Bizde kayak sezonu hiçbir zaman bitmez. Palandöken’de son santim kar kalıncaya kadar öğrencilerimize kayak eğitimi vereceğiz. Bu çalışmaların sonunda da yaz kondisyon çalışmaları başlayacak. Kayak antrenörlerimiz yazında pilot okullardan seçtiğimiz öğrencilere kondisyon ve ağırlık idmanları yaptıracak” dedi. 
Erzurum GHSİM Kayak Antrenörlerinden Ahmet Aktaş, “Pilot bölgelerden seçtikleri kayakçıları yaz kış çalıştırmalarının esas gayesinin 2026 Kış Olimpiyatları olduğunu belirterek, “Biz Palandöken kayak merkezinde bir santim bile kar kalmayıncaya kadar çalışacağız. Şu an Dedeman Oteli önündeki pistlerde çalışıyoruz. Yazında yaz spor kurslarında çalışmalarımız sürecek. Bu ayın sonuna kadar kayak çalışmamız sürecek” dedi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kurslarına katılan minik kayakçılara madalya ve katılım belgeleri törenle verildi. Madalya töreninin ardından minik sporculara kek ve meyve suyu ikram edildi. (iha)
Etiketler : kayak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.