SPOR Haber Girişi : 03 Haziran 2014 15:36

NİKE HALI SAHANIN ŞAMPİYONU HACI SAMİ BOYDAK LİSESİ

NİKE HALI SAHANIN ŞAMPİYONU HACI SAMİ BOYDAK LİSESİ

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun 81 ilde başlattığı Liseler arası Nike Halı Saha Ligi Futbol Maçları sona erdi. Şampiyonluğu kazanan Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi, İstanbul’daki Türkiye Şampiyonası Finallerine katılmaya hak kazandı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen Liseli Gençler Nike Halı Saha Ligi, Erzurum’da Çimsa Halı Saha’da yapıldı. 64 takım şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Erzurum GHSİM Okul Sporları Sorumlusu Turan Ağar, Fetullah Demir, Yasar Taşkesenlioğlu ve Yunus Aras’ın tertip komitesi üyeliğini yaptığı Nike Halı Saha Ligi kıran kırana geçen maçlara sahne oldu. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvada dört takım yarı finale kaldı ve finale çıkma mücadelesi verdi.
ERZURUM LİSESİ PENALTILARA BOYUN EĞDİ
Dün oynanan final grubu maçlarında önce üçüncülük müsabakası yapıldı. Furkan Emeksiz’in düdük çaldığı karşılaşmada 3 Temmuz Lisesi ile Yıldızkent İMKB Anadolu karşı karşıya geldi. Maçı 2-1 kazanan 3 Temmuz Lisesi turnuvanın üçüncüsü oldu. Maçların finalinde ise Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi ile Erzurum Lisesi karşı karşıya geldi. Serkan Peker’in yönettiği final maçları nefesleri kesti. İki takım oyuncuları Final maçının adına yakışır bir mücadele sergiledi. Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi Emrah Kaçar’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Aynı okuldan Oğuzhan takımı adına skoru 2-0’a taşıdı. İlk yarının son saniyesinde kaptan Kenan takıma adına bir gol atarak, takımının ikinci yarı için umutlanmasını sağladı. İkinci yarıda bir kez daha sahneye çıkan Kenan skoru 2-2 yaptı. Karşılaşma 2-2 bitti ve şampiyonu penaltı atışları belirledi. Penaltı atışları ile müsabakayı kazanan Antrenör Ömer Bağrıyanık yönetimindeki Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Erzurum Lisesi’nden Ali’nin penaltı kaçırması sonucu maçtan 7-6 galip ayrılar Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.
ERZURUM’U TÜRKİYE FİNALLERİNDE TEMSİL EDECEK
Dün oynanan maçların ardından kupa törenine geçildi. Kupa ve madalya töreninde şampiyon olan Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi’nin kupasını okul müdür yardımcısı Nihat Tugay verdi. İkinci olan Erzurum Lisesi’nin kupasını okulun beden eğitimi öğretmeni Fesih Doğan takdim etti. Üçüncü olan 3 Temmuz Lisesi’nin kupasını ise Yaser Taşkesenlioğlu verdi. Şampiyon olan Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi büyük bir sevinç yaşadı. Antrenör Ömer Bağrıyanık ve öğrencileri Erzurum’u 24-25 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan Nike Halı Saha Ligi Finallerinde temsil edecek. Geçen sezonun şampiyonu Erzurum Lisesi ise bu kez penaltılarla şampiyonluğu Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi’ne kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı.