EĞİTİM Haber Girişi : 27 Mart 2018 15:11

Nene Hatun’un torunları Çanakkale’de

Nene Hatun’un torunları Çanakkale’de
Karaçoban Belediyesi’nce Nenehatun'un Torunları Çanakkale'de projesi kapsamında Çanakkale iline tarihi ve kültürel bir gezi düzenlendi.
Karaçoban Belediye Başkanlığı görevine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan’ın destekleriyle düzenlenen ‘Nenehatun’un Torunları Çanakkale’de’ projesi kapsamında 21 - 24 Mart 2018 tarihleri arasında Karaçoban Belediyesi önünden otobüslerle başlayan yolculuk; Nenehatun’un ‘bebem anasız büyür ancak vatansız büyüyemez’ diyerek Vatan savunması için koştuğu Aziziye ve Mecidiye Tabyalarının ziyaret edilmesiyle devam etti. Erzurum’un ünü tüm dünyaya yayılan cağ kebabı ve kadayıf dolmasının eşsiz lezzeti tadıldıktan sonra uçakla her karış toprağı tarih kokan ve kahramanlık destanlarıyla dolu Çanakkale'ye gidildi. 
Karaçoban belediye başkanlığınca 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü münasebetiyle düzenlenen, ‘Nenehatun’un torunları Çanakkale’de’ projesi kapsamında, belediye personellerinden Mali Hizmetler Müdürü Akın Karip, Fen İşleri Müdürü Nasır Üstündağ, Zabıta Amiri Muhsin Orbeyi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Tunçkıran ile öğretmen ve öğrencilerden oluşan 40 kişilik grup 21-24 Mart 2018 tarihleri arasında tarihin akışını değiştiren ve nice zaferlere ilham kaynağı olan Çanakkale Zaferini anlamak ve anlatmak amacıyla Çanakkale iline tarihi ve kültürel bir gezi düzenlendi. 
Okullarında başarılı olan öğrencilere yönelik düzenlenen proje; Öğrencilerde milli şuur ve tarih bilinci oluşturmak, ulusal seviyede ilçemizin eğitimdeki başarı ve kalitesini yükseltmek, eğitim niteliğini yükseltmede okul, aile, çevre iş birliğini arttırmak, öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini artırmak, öğrencilere değerli olduklarını hissettirmek ve atalarımızın vatan müdafaasını yaptıkları dönemdeki olumsuz şartlara rağmen gösterdikleri kahramanlıkların özümsenmesini sağlamak, geçmişimizle gurur duyulacak, göğsümüzü kabartacak bir tarihe sahip olduğumuz bilincini aşılamak, geçmişle günümüz arasına köprü kurarak tarihi farkındalık oluşturmak" amacıyla planlandı. 
Tarihin sadece tarih kitaplarından ibaret olmadığı ve tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başka milletlerin çizeceği öğrencilere yaşanarak aktarıldı. 
Etiketler : çanakkale
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.