ERZURUM Haber Girişi : 08 Mart 2018 12:24

Nene Hatun’u kabri başında andılar

Nene Hatun’u kabri başında andılar
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün arefesinde, Nene Hatun’u kabri başında ziyaret ederek çiçek bırakan Vali Seyfettin Azizoğlu’nun eşi Nilgün Azizoğlu, “Kızların, gelinlerin olarak bizler elini öpmeye, hayır dualarını almaya geldik” dedi.
Nene Hatun’un Aziziye tabyasında bulunan kabrini ziyaret eden Nilgün Azizoğlu, Nene Hatun’un Kahraman Türk Kadınının ölümsüz bir sembolü olduğunu söyledi. 
Dünya genelinde kadın kahramanı ile anılan bir başka şehir bulunmadığını belirten Bayan Azizoğlu, “Erzurum olarak adı tarihe altın harflerle yazılmış Nene Hatun ile gurur duyuyor, kendisini rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ermeni zulmünden kurtuluşumuzun 100’üncü yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde, elinde satırı ile Tabyalara koşan ve düşmanla göğüs göğse çarpışarak, kanları, canları pahasına bu toprakları bize yurt olarak bırakan Nene Hatun’u ve şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Bayan Azizoğlu’nun Nene Hatun’un mezarını ziyaretine, Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Şükran Göktaş ile çeşitli kadın kuruluşlarının temsilcileri eşlik ettiler. (iha)
Etiketler : nenehatun
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.