ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Aralık 2013 10:58

Nemutlu davasında KARAR HAFTASI

Nemutlu davasında KARAR HAFTASI

Erzurum’un Konaklı Kayak Merkezinde geçen yıl antrenman yaparken geçirdiği kazada hayatını kaybeden 17 yaşındaki Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili 9 kamu görevlisinin yargılanmasına devam edildi. 

Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklar Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimvekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat, milli kayakçının babası Ahmet Metin Nemutlu ve avukatlar katıldı.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun babası Ahmet Metin Nemutlu mahkemede verdiği ifadesinde şöyle konuştu: "Kayak tehlikeli bir spor. Kayak yaparken düşüyorlar. Aslı’nın düşüş şeklinde hata var dendi. Düştükten sonra birbirini takip eden dizinleri ve şuandaki yaşanan pozisyonu tartışıyoruz. Bunu dikkate alarak karar verilmelidir. Kütükler yanlış yere koyulmuş ve pist yanlış yere yapılmıştır." 

Ailenin avukatı Sinem Oskar Baş da şunları söyledi: "Kayak merkezinin aktif olmadığını açıkladılar. Ancak kazadan sonra buranın aktif olduğu anlaşılmıştır. Sanıkların kusurları sabittir. Bu yüzden cezalandırılmalıdır. Konaklı Kayak Merkezi’nde çok kar var ve ulaşım zor denilmiş. Bu doğru değil suni kar var ve ulaşım zor değil. Zaten ambulans için İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazılı müracaat yok." 

Mahkeme Başkanı karar için duruşmayı 27 Aralık 2013 Cuma gününe erteledi.

Mahkeme sonrası Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Aslı Nemutlu’nun babası Ahmet Metin Nemutlu, "Stresli bir ortam gidip geliyoruz. Kararın 27 Aralık Cuma günü verileceği söylendi. Bakıp göreceğiz" diye konuştu.