GÜNCEL Haber Girişi : 31 Mart 2018 15:41

NEFER testleri başarıyla tamamladı

NEFER testleri başarıyla tamamladı
ASELSAN'ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ürünlerinden Nefer, kış koşullarında müşteri testlerini başarıyla geçti.
 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Twitter hesabından, ASELSAN'ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ürünlerinden Nefer'le ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Nurettin Canikli, Nefer'in fotoğraflarını yayınlayıp, şunları yazdı:

"  ürün ailesinin en yeni üyesi Nefer, Kazakistan'ın zorlu kış koşullarında gerçekleşen müşteri testlerini başarıyla tamamladı. Nefer, atışlarda gösterdiği performans ile yetkililerden tam not aldı."

Batı veya Doğu menşeli 25/30mm otomatik topların ve anti tank füzelerinin takılabildiği, üzerinde 7.62 mm eş eksenli silahın bulunduğu Nefer Silah Sistemi, hafifliği ve düşük silüetiyle de pazarda bir ilk olma özelliğine sahip. 6x6 ve 8x8 paletli veya tekerlekli kara araçlarına takılabilen Nefer, hem NATO silahlarının kullanımda olduğu ülkeler hem de Rus menşeli silahları envanterlerinde bulunduran ülkeler için ideal bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Nefer, üzerinde bulunan gelişmiş görüş sistemi ve atış kontrol bilgisayarı sayesinde gece-gündüz koşullarında otomatik hedef tespit/takip imkânı ve yüksek doğrulukta balistik çözüm ile sabit ve hareketli hedeflere isabetli atış imkânı sağlıyor. Bugüne kadar 14 farklı ülkede 2000 adedin üzerinde  hâlihazırda kullanımda olan , yeni ürünü Nefer'i başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçleri olmak üzere dost ülkelerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. 'nın silah ve muhimmat ihtiyaçlarının karşılanmasında dış bağımlılığı ortadan kaldıracak "yerli ve milli" projelere hız verilirken Milli Savunma Bakam Nurettin Canikli, Nisan ayından itibaren yeni yerli ürünlerin testlerinin yapılarak TSK'nın kullanımına sunulacağını açıkladı.(sabah)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.