POLİTİKA Haber Girişi : 29 Ekim 2010 11:42

Namaza Gelen Cemaatin Çorbası İmamdan

Namaza Gelen Cemaatin Çorbası İmamdan

Ankara`nın Polatlı ilçesinde, Cuma günleri sabah namazı kılmaya gelenler çorba sürprizi ile karşılaştı. Gümüşlü Camii imam hatibi Mehmet Durmuş, cami cemaatini arttırmak için sabah namazı sonrası, camiden ayrılan cemaate cami bahçesindeki Kur`an kursu binasında çorba ikram ediyor. Durmuş, Ramazan Bayramı`ndan sonra başlattığı bu uygulama ile camide cemaat sayısını arttırmayı, cemaat arasında sevgi ve gönül bağını güçlendirmeyi hedefliyor.


Çorba ikramından sonra cemaat sayısında bir artış olduğunu belirten Durmuş, `Cemaatimiz arasında sevgi, kardeşlik ve hoşgörü bağının kuvvetlendiğini gördük. Biz bu uygulamayı başlattıktan sonra cami cemaatimiz kendi arasında çorba ikramı yarışına girdi. Her Cuma bir cemaatimiz, camiye gelen cemaatimize çorba ikram ediyor. Bunu gelenek haline getirip sürdürmeyi düşünüyoruz.` dedi.


Ecdadın da benzer uygulamalar yaptığını belirten Durmuş, `Camiye gelen açları doyurur, susuzları sular, ihtiyaçlarını da karşıladıktan sonra bu Müslüman kardeşimizi yolcu edermiş. Bu hizmetin diğer camilerde de olduğu zaman çok iyi olacağını düşünüyoruz. Cemaatin adedinin artacağı ve cemaat arasındaki kardeşlik sevgi ve muhabbetin güçleneceğini düşünüyoruz. Allah çorbayı ikram eden ve camimize teşrif eden kardeşlerimizden razı olsun. İnşallah diğer kardeşlerimiz de camimize ve diğer camilerimize gelirler, Allah`ın ziyafet sofrasından doya doya istifade ederler.` diye konuştu.


Cami cemaati de çorbanın bahane olduğunu, cemaat olarak birlik ve beraberliğin pekiştiğini söyledi. Uygulamayı devam ettirmek arzusunda olduklarını belirten cami cemaati, bunun diğer camilere de örnek olmasını diledi.