EĞİTİM Haber Girişi : 01 Haziran 2014 17:09

Mutlu ve umutlu gelecek projesi gerçekleşti

Mutlu ve umutlu gelecek projesi gerçekleşti

Pazaryolu Kaymakamlığı Proje Koordinatörlüğü Birimince hazırlanan ”Haydi Pazaryolu Geleceğin Umut Dolu Projesi” kapsamında, başarılı geçen eğitim öğretim kursları ve sınavlardan sonra, projenin bir parçası olan ve ilçede bulunan ortaokul ve lise son sınıf kız öğrencilerinin tamamına eğitimde fırsat eşitliği ve teşvik amaçlı olarak burs verildi.

Burslar, Konakyeri Ortaokulu, 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hasan Basri Demirbağ Çok Proğramlı Lisesi son sınıf kız öğrencilerine dağıtıldı. Kız öğrencilerden her birine yaklaşık 410 TL burs verildi. Öğrenciler burslarını, İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi ve eşi Gökçe Terzi’nin elinden aldılar. İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi Pazaryolu’nun en uzak ve en kalabalık Mahallelerinden olan Konakyeri ne bizzat giderek son sınıf kız öğrencilerine burslarını kendi sınıflarında verdi. Kaymakam Terzi konuşmasında; "Bu burslar siz değerli öğrencilerimizin eğitim hayatınıza destek olmak ve kız öğrenci olduğunuz için sizden sonra gelecek olan öğrenci kardeşlerinize daha iyi örnek olmanız için verilmiştir" dedi.

Öğrenciler; sadece burs değil birçok alanda, devletin kendilerine verilen desteğini gören velilerinin, okutmak için artık gayret gösterdiklerini ve kendilerinin de geleceğe umutla bakma konusunda tereddütlerinin olmadığını söylediler. Öğrenciler, Kaymakam ve eşine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.