GÜNCEL Haber Girişi : 31 Ekim 2008 00:45

Mugladan ilk hac Kafilesi yola çıktı

Mugladan ilk hac Kafilesi yola çıktı

Muğla'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayı kafilesi törenle yola çıktı. 160 hacı adayından oluşan ilk kafile için minibüs garajında düzenlenen uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı.

Uğurlamaya Muğla Vali Yardımcısı Hulusi Kaya, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Müftüsü Mustafa Kaya, Belediye Meclisi üyeleri, müftülük çalışanları, hacı adayları ve yakınları katıldı. Müftü Kaya, törende yaptığı konuşmada bu yıl Muğla'dan 620 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, "Hacı adaylarının vazifesini rahatlıkla yerine getirebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımız her türlü imkanı sağladı. İkinci kafilemiz, salı günü yola çıkacak. Hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum." dedi.

Başkan Gürün ise hac vazifesinin herkese nasip olmadığını hatırlatarak, "Siz şanslı insanlarsınız. Hacı adaylarımızın ve yakınlarının gözlerinden akanlar mutluluk gözyaşları. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum." şeklinde konuştu. Vali Yardımcısı Kaya da hayırlı yolculuk dileyerek, "Hac, çok kutsal bir yolculuk. Herkese nasip olmayan bu göreve giderken gözlerinizdeki sevinci ve mutluluğu görüyoruz. Hepiniz sağlıkla gidin, sağlıkla dönün inşallah." dedi.

Hacı adaylarından 75 yaşındaki Ayşe Tezel, ilerlemiş yaşına rağmen hacı olarak Muğla'ya dönmek istediğini söyledi. Konuşmaların ardından hacı adayları, dualar ve ilahilerle uğurlandı. (CİHAN)