EKONOMİ Haber Girişi : 06 Nisan 2009 23:58

Müftülük'den fidan dikme töreni

Müftülük'den fidan dikme töreni
Orduzu Pınarbaşı mevkiindeki fidan dikme törenine, Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Müftü Yardımcıları, CEM Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Din Görevlileri, vatandaşlar ile Kuran Kursu Öğrencileri katıldı.
İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, burada yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda da fidan dikildiğini, bu alanın 3. alan olduğunu ve bu törenin geleneksel hale geldiğini, herkesin dikili bir fidanı, ağacı olması gerektiğine dikkat çekti. Sönmezoğlu, "Bugün müftülüğümüze tahsis edilen alana 600 fidan diktik. Bizler sadece vatandaşlarımıza bu işin ehemmiyetini anlatmakla kalmıyor, bizzat kendimizde fidan dikerek işin ehemmiyetini göstermiş oluyoruz. Dikilen her bir ağaç, yeşil kaldığı müddetçe; insanlar hayvanlar, canlılar kendisinden istifade ettiği müddetçe dikene sevap kazandıracağını biliyoruz. Bu bir ibadettir. Ayrıca bu tür faaliyetler, personelimiz arasında kaynaşmaya vesile oluyor. Hızlı ve yoğun geçen çalışmalar içerisinde aslında bu tür bir araya gelmeler son derece önemlidir" şeklinde konuştu.
 

Çöşnük Kuran Kursu Öğretmenlerinden Erdal Kaplan da, konuşmasında, "Kıyametin kopacağı an dahi olsa elinizde bir fidan var ise onu dikiniz' diye buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz. Nesillerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimize çevre ve doğayı koruma bilincini küçük yaşlarda öğretmemiz çok önemlidir. Gelecekte dünyamızın çöl olmaması, yarınlara yaşanır bir dünya bırakma ancak bizlerin çevreye karşı görevimizi yerine getirmemiz ile mümkün olacaktır" diye konuştu.
Fidan dikme töreninden sonra ayrıca piknik de yapıldı.