EKONOMİ Haber Girişi : 07 Mart 2009 18:02

Müftü Acar: Mevlit Kandili'nde Başkaları İçin de Dua edin

Müftü Acar: Mevlit Kandili'nde Başkaları İçin de Dua edin
İzmir Müftüsü İbrahim Acar, 8 Mart pazar gününü 9 Mart pazartesiye bağlayan gece idrak edilecek Mevlit Kandili ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bu gecenin ibadet ve duayla geçirilmesini tavsiye eden Acar, "Ellerimizi ve gönüllerimizi Yüce Mevla'ya açarken sadece kendimizi ve yakınlarımızı değil, bu güzel vatanımızda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, diğer ülkelerdeki vatandaş, soydaş ve din kardeşlerimizi de hatırlayalım. Yakın ve uzak çevremizde savaş ve şiddetin yerini adalet ve sevginin, barış ve huzurun alması için dua edelim." dedi.

Merhamet, şefkat, sevgi ve hoşgörü kahramanı olan Hz. Muhammed'in (SAV) dünyayı Mevlit Kandili gecesi şereflendirdiğini söyleyen Müftü Acar, kutlamalara bütün Müslümanların, özellikle de Türk milletinin ayrı bir önem verdiğini vurguladı. Acar, açıklamasında şunları kaydetti: "Müşterekleri en fazla milletlerden biriyiz. Milletimiz, İslamiyet'i barış ve huzur dini olarak anlamış ve yaşatmıştır. Bu topraklardaki insanları aynı duygu ve düşüncede birleştiren önemli motiflerin en önemlilerinden biri, hiç şüphesiz peygamber sevgisidir. Kur'ân-ı Kerîm, bu sevgiyi ispatlamanın yolunun Allah Rasulü'ne (SAV) itaatten geçtiğini buyurmaktadır. O bize Allah'a iman edip sevmeyi, O'na bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir."

Bu arada müftülükler, Mevlit Kandili gecesi çeşitli camilerde programlar düzenleyecek. İzmir'de yatsı namazından önce program yapılacak camiler şunlar: Balçova Eyüp Sabri, Bayraklı Narlıkuyu, Buca Yıkıkkemer, Bornova İsabey, Çiğli Çarşı, Gaziemir Merkez, Güzelbahçe Yukarı Çarşı, Narlıdere Merkez, Karşıyaka Şemikler, Konak Hisar ve Karabağlar Kilimcitepe. (CİHAN)