ERZURUM Haber Girişi : 22 Şubat 2017 13:50

Modern Hayvancılık Teknikleri Eğitimi Pasinler'de yoğun ilgi gördü

Modern Hayvancılık Teknikleri Eğitimi Pasinler'de yoğun ilgi gördü
Modern Hayvancılık Teknikleri Eğitimi Pasinler'de yoğun ilgi gördü
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen "Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız" isimli AB Projesi kapsamında TRA1 Düzey 2 Bölgesinde (Erzurum, Erzincan, Bayburt) 14 farklı merkezde düzenlenmeye başlanan mesleki eğitimlerin ilki Pasinler'de düzenlendi. 
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası, Pasinler Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Erzurum Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen ve toplam 211 çiftçinin katlımı ile gerçekleştirilen Modern Hayvancılık Teknikleri konulu eğitimin sertifika töreni KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Pasinler İlçe Tarım Müdürü Hamza Moroğlu ve Pasinler Ziraat Odası Başkanı Hayrullah Korucu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Sertifika töreninde konuşma yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Demirdöğen, bu eğitimlerin hem çiftçimizin iyi tarım uygulamalarını benimsemeleri hem de ilimizde uygulanan teşvik ve desteklerden faydalanmaları noktasında faydalı olacağını vurguladı. Ajans olarak benzer eğitimleri vermeye devam edeceklerini belirten Demirdöğen, çiftçilerimizin bir araya gelerek ortak sorunlarına ortak çözümler üretmelerinin önemine değindi.
Program, kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. Yoğun ilginin olduğu eğitimlerin ikincisi önümüzdeki hafta Pasinler Halk Eğitim Merkezinde düzenlenecek.(iha)
Etiketler : pasinler
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.