GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2013 01:18

MNG Residence görücüye çıktı

MNG Residence görücüye çıktı

MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, eski şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alanda 230 milyon dolara yaptırılacak olan 25’er katlı gökdelenler ile AVM’nin şehrin ve bölgenin imajına katkı sağlayacağını savundu. AVM, gökdelenler ve kent otelle ilgili ekonomik bir endişe duymadığını belirten Günal, amacının ülke ve bölge insanına hizmet olduğunu kaydetti. Erzurum’un dev projesi MNG Residence’nin tanıtımı düzenlenen lansman toplantısıyla yapıldı. 

Terminal Mahallesi, Somunoğlu Sokak MNG Residence Satış Ofisinde düzenlenen basın toplantısına Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekil Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AKp Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı ve çok sayıda gazeteci katıldı.

MNG Residence’nin tanıtımının yapıldığı sunumun ardından konuşan MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, MNG Holding tarafından Erzurum’a dev yatırım yapıldığını belirtti.  Erzurum’da yaptıracağı 230 milyon dolar değerindeki gökdelenler ve AVM’nin tanıtım toplantısında konuşan Günal, ülkenin doğusuna ve şehre yatırım yapmaktan duyduğu sevinci dile getirdi. Günal, eski şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alanda 230 milyon dolara yaptırılacak olan 25’er katlı gökdelenler ile AVM’nin şehrin ve bölgenin imajına katkı sağlayacağını savundu. AVM, gökdelenler ve kent otelle ilgili ekonomik bir endişe duymadığını belirten Günal, amacının ülke ve bölge insanına hizmet olduğunu kaydetti. 

Günal, Erzurum yatırımlarının bir prestij projesi olduğunu vurgulayarak, “Bu yatırımımız çok özel sebepleri olan bir proje. Erzurum Doğu Anadolu’nun incisi. Bizde 2011 Kış Oyunları açılış töreni sırasında gelen bir teklifle böyle bir karar aldı. Erzurum’a konut yapıp para kazanmak için gelmedik. Örnek bir yatırımla diğer yatırımcılara öncü olmak için geldik. Bu mantıkla maliyeti karşılayacak bir fiyat politikası belirledik” dedi.

GÜNAL: KONUT YAPIP PARA KAZANMAYA GELMEDİK 

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında şehre geldiği zaman yatırım için talepte bulunulduğun öne süren Günal, "Biz de bu talepler karşısında yatırım yapmaya karar verdik. Aslında biz Erzurum’a konut yapıp, para kazanmaya gelmedik. Bu fiyatlarla ancak maliyetler, koyacağımız maliyetler, dolaylı maliyetler, direk daire maliyetlerinin dışında ürettiği bir maliyetler var elimizde. Çalışmaların sonucunda tayin ettiğimiz fiyatlar bize ne para girsin ne para çıksın şeklinde. Fiyatları böyle tayin ettik. Türkiye’de daire yapıp, satacaksan bir numaralı yer İstanbul. Aynı şeyleri yapıyorsunuz. Yani aynı binaya, aynı malzemeleri koyuyorsunuz. Belki fiyat olarak biraz toprağı farklı. Ama satış fiyatları bunun iki katı. En kötü yerinde bunun iki katı fiyatında. Hatta inşaat maliyetleri burada biraz daha fazla” dedi.

“ÖRNEK OLMAK İÇİN YATIRIM YAPIYORUM”

Üretecekleri 420 konutun reel değerinin altında satılacağını ve kar amacı gütmediklerine işaret eden MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Günal, "Erzurum’a kar amaçlı gelmedik. Böyle düşünülürse üzülürüm. Konutlarımızı maliyetinin biraz altında satacağız. Belki zarar ederiz ve ama önemli değil Erzurum sevgimiz hepsinden önemli. Erzurum’un ve Doğu Anadolu Bölgesi bakir olduğu kadar yatırımcılara açık bir bölgemiz. Ben de burada diğer iş adamlarına örnek olmak için yatırım yapıyorum" dedi.

“ERZURUM SON OTELİM OLACAK”

Çok sayıda otel yaptığını ve artık yorulduğunu anlatan MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Günal, otel yapmaktan ve işletmekten vazgeçtiğini söyledi. Erzurum’a yaptıracağı otelin istisna olduğuna da işaret eden Günal, “Otelcilikten vazgeçtim. Birçok ülkede inşaat yapıyorum. 20 binin üzerinde insanla çalışıyorum. ’Erzurum’a da otel yap’ dediler yaptım. Otel, caminin hemen yanı başındaki yere yapılacak ve bu otelimiz içkisiz olarak hizmet verecek" dedi. 

Orkun ÇİZMELİ-Levent AKPINAR